Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka, hogy a lányok...

Mi az oka, hogy a lányok sokkal jobban tanulnak az egyetemen?

Figyelt kérdés

A mi csoportunkban van egy tucat kitűnő lány, és csak egy kitűnő fiú. Ellenben a bukdácsolók, görgetők nagy része fiú.

Nekem 3-4-5öseim vannak, így is én vagyok a fiúk közül a második legjobb. Nehéz szakra járok, nem könnyű a követelményeket teljesíteni , de nem is lehetetlen, főleg hogy egy rakás lány így is kitűnő. Mi lehet az oka, hogy ilyen feltűnően jobbak a lányok a suliban?

2016. jan. 22. 22:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem mindenhol van így.
2016. jan. 22. 22:59
 2/15 anonim ***** válasza:
52%
Mert a nők szorgalmasabbak, mint a férfiak. Ez az iskolában, a munkahelyeken egyaránt így van. Ellenben ettől függetlenül a férfiak jobban tudnak érvényesülni.
2016. jan. 22. 23:03
 3/15 anonim ***** válasza:
57%
Az ő agyukat nem feszíti szét a feltóduló mag/ma!
2016. jan. 22. 23:05
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem igaz. Inkább azt gondolom, hogy a nők átlagban jobban tanulnak, míg a férfiak között több a nagyon rosszul és a kimagaslóan jól teljesítő.
2016. jan. 22. 23:20
 5/15 anonim ***** válasza:
29%

"Nehéz szakra járok, nem könnyű a követelményeket teljesíteni , de nem is lehetetlen, főleg hogy egy rakás lány így is kitűnő"

Nehéz szakon nincsenek is kitűnők!

2016. jan. 22. 23:20
 6/15 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudom milyen szakra jársz, de az elégedetlenkedők azt szokták mondani erre, hogy azért van, mert a lányok könnyen be tudnak magolni dolgokat és visszaadni szó szerint, ellenben nem látják az összefüggéseket benne. Hát én ezt sajnos nem tapasztaltam magamon. :D
2016. jan. 22. 23:23
 7/15 anonim ***** válasza:
25%
A lányok agya jobb, mint a férfiak agya. Máshogy működik, sokkal, de sokkal jobban tanulnak. Ez a titka. A nők agya jobb, és kész.
2016. jan. 22. 23:23
 8/15 anonim ***** válasza:
75%
Milyen a nemi arány a csoportban, mert akár ez is "magyarázatot adhat" a kitűnők számára.
2016. jan. 22. 23:57
 9/15 anonim ***** válasza:
67%
A férfiak trehányabbak, lustábbak, viszont összefüggésekben gondolkodnak. A nők szorgalmasabbak, jobban tudnak inkább mennyiségre tanulni, összefüggéstelen információkat is. Bizonyos szakokon az egyik előny, más szakokon más. Egyébként például a nőknek ezért megy nehezen a mérnökség is (szerintem).
2016. jan. 23. 00:25
 10/15 anonim ***** válasza:
31%

Hát igen jól mondja a 9-es kommentelő. Azért jó lenne tudni mi is az a "nehéz" szak. Mert magolni egy jogi képzésen... hát az biztosan megerőltető egy reál beállítottságú fiúnak (volt BME hallgatóként nekem sem ment soha a magolás), de amikor az algoritmikus gondolkodásmód és a matematikai tudás kerül előtérbe, akkor sajnos hátrányba kerülnek a gyengébb nem képviselői. Elég csak megnézni, hogy mennyi lány van a mérnökképzéseken (amelyek még mindig a leginkább piacképesebb). Szóval nem kell ennyire elszállni a valóságtól kedves feministák. :-P

Persze ha anno az ügyvéd/orvos apuci egyetlen drága hosszú combú szőke kislányaként a világra jövök lehet én sem görnyedtem volna szívesen éjszakánként a monitor előtt több száz soros programkódokat bámulva, de így utólag tökéletesen megérte, mert többszörösét keresem meg annak a fizetésnek, amit egy orvos valaha is kapni fog.

2016. jan. 23. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!