Akik Bécsben tanulnak egyetemen, vélemények? Mennyi német nyelvtudással kezdtetek neki?
Figyelt kérdés
2015. ápr. 18. 20:55
1/6 anonim válasza:
közép a minimum. akit ismerek onnan, nagyon szereti.
de szerintem az se árt ha már anyanyelvi szinten mész, vagy legalább a választott irányod szakszavaiban jártas vagy.
2/6 anonim válasza:
Középfokú nyelvvizsgát kérnek, kötelező. Nagyon nehéz úgy elkezdeni tanulni, hogy nem érted rendesen a nyelvet, és amit tanulsz, az is új számodra. Nem tudom, mennyire ismered az osztrák egyetemeket, de az a standard, hogy mindenkit felvesznek, viszont a félévi vizsgákon kiszórják az embereket. Ez azt jelenti, hogy a nem anyanyelvűek hátrányban vannak. Ha persze nem valami nagyon tanulós, hanem inkább logikára, matekra épülő szakra mész, lehet, hogy érdemes egy nem túl jó nyelvi szinttel is megpróbálni. Mindenesetre hajrá!
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.:)
Igen, 2.válaszoló, hallottam, hogy hogyan működik is ez .:S
és szerintetek 1 év alatt fel lehet fejlődni egy "megfelelő" szintre? persze nyelvtanfolyamok segítségével
2015. ápr. 21. 21:39
4/6 Tommaso99 válasza:
Azért nem árt, ha tisztában vagy az ún. "nyelvtanuló képességeddel". A magyar fősulit végzettek 30%-a nem
kapja meg a diplomáját, mert egy középfokút képtelen megszerezni 4-5 év alatt (persze ennek egyénenként eltérő okai vannak). Pedig a középfokú szint, ha pontosan és megjegyezhetően meg akarsz érteni egy szöveget,pláne ha ez a szöveg heti 10-150 oldal, hát..elég kevés.
6/6 Kim Bo Mao válasza:
Ha kitartó vagy és jó a tanárod akkor akár 5 hónap alatt is 0-ról középfokra juthatsz! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!