Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az USA-ban miért terjedt el...

Az USA-ban miért terjedt el ennyire ez az ignoráns viselkedés/hozzáállás?

Figyelt kérdés

Ugye sokan (nem csak Magyarországon) szokták mondani (videók alatt is látom), hogy az amerikaiak buták, hülyék, tudatlanok, műveletlenek.

Viszont egyszer olvastam erről, és ez igazából nem műveletlenség, hanem nagyon erős ignorancia. Nem érdekli őket, mi történik az országukon kívül, nem érdekli őket nagyon sok minden.

De miért? Hogyan vagy miért alakult ki ez a mentalitás, és terjedt el az egész országban?

Emiatt hiszik azt, hogy Európa vagy Afrika 1 ország, mert annyira nem érdekli őket az egész, hogy nem foglalkoznak ezzel egész életükben soha. Rengeteg ember az USA szomszédai kivételével egy darab országot sem tud megmutatni a térképen.

De ez nem csak a világpolitikával, földrajzzal van így, a saját tagállamaikat nem tudják sokan belőni a térképen:

https://www.youtube.com/watch?v=mjAfh00-XYk

Ez a Közép-Nyugati államokkal kapcsolatos.

Nagyon sokan elhibázzák, és van olyan, aki egy darabot sem talál el, vagy olyan tagállamot mondanak, ami nem is ott található.

Az átlag embernek (így nekem is) elsőre tényleg úgy tűnik, hogy ilyen szinten buták, ez valamennyire igaz is, de ez az erős ignorancia, ez az ignorás "nem érdekel semmi" "nem érdekel X téma semennyire se" miért terjedt el ennyire az USA-ban?

Persze nálunk is vannak ilyenek, de közel sem ilyen arányban!

Mi lehet ennek az oka?

Miért ilyen gyatra, és enyhe az amerikai oktatás? Miért ilyen ignoráns vagy buta 10 átlagemberből 7-8? Nem akarok általánosítani, de kint élő ismerőseim is megerősítették, hogy sajnos 10-ből 7-8 tényleg ilyen buta.

Miért?

2016. jan. 14. 17:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó. Azt hiszem félreértetted, sőt mit több, kiforgattad a szavaimat. Egy beszélgetés során ha két különálló ember, más-más érdeklődéssel összefut és egymásnak fontosak, mint üzleti partnerek(vagy mint bármi más), akkor próbálnak a másik kedvébe járni. NEM, ismétlem, nem azt mondtam, hogy mindenben 100%-osnak kell lenni, és minden téren naprakésznek lenni az új tudományokban meg a kortárs költészetről. De! Ha akarnak egymással üzletet, vagy barátságot kötni vagy mittudomén, akkor igenis fognak keresgélni a témában, ha nincs meg az, amit az iskolákban tanultak.

"...ha valaki nem vágja úgy a földrajzot, mint ő." Nem kell ÚGY vágnia, de valamennyire kell. Vagyis nem kell, de erősen ajánlott.

Pl az autószerelős mintát hoztad fel. Ez egy szolgáltatás. Ezt ne keverd az emberi kapcsolatok körébe. De azért ha úgy szólít meg, hogy "Mivan hee? mit akarsz?" Akkor lehet ő a legjobb széles-e vidéken, de egy tapló, nem fogsz hozzá járni. Vgay ha azt mondja neked, hogy a mittudomén melyik kapcsoló elhalt az autóba így a tengely meg a óra nem működik és ha azt kicserélteted, akkor 40ezer lesz a számla végül. (Most csak mondtam valamit). Lehet hogy átver, ha nem értesz hozzá. Szóval igen, összetett, de azért ne keverd össze a dolgokat.

2016. jan. 17. 17:58
 12/13 anonim ***** válasza:

"Ha akarnak egymással üzletet, vagy barátságot kötni vagy mittudomén, akkor igenis fognak keresgélni a témában, ha nincs meg az, amit az iskolákban tanultak."

Épp ez az! Senkit sem fog érdekelni, hogy addig mit tudtak. Ha akarnak és aktuális egy dolog, utánanéznek. Én pl. utánanéztem egy PC-s játéknak, mert egy ismerősöm ajánlotta. EZ nem alapvető műveltség.

"Nem kell ÚGY vágnia, de valamennyire kell. Vagyis nem kell, de erősen ajánlott."

Ki dönti el, hogy mennyire ajánlott és miért? Miért erősen ajánlott tudni a földrajzot pl.?

"De azért ha úgy szólít meg, hogy "Mivan hee? mit akarsz?" Akkor lehet ő a legjobb széles-e vidéken, de egy tapló, nem fogsz hozzá járni."

Ez így van, van, aki nem fog hozzá menni. Az eredeti témához ennek mi köze? A megszólítás és egy lexikális tudás azért eléggé más.

"Lehet hogy átver, ha nem értesz hozzá."

Így van, ez benne van a pakliban. Mindenkinél. Nem létezik olyan ember, aki mindenhez ért. Én pl. inkább örülök, hogy tudom használni a számítógépet, minthogy eltudom mondani és térképen belőni az összes megyét és megyeszékhelyet. Pedig azt is tudtam, föciből érettségiztem 90% fölé és utána az ég világon semmire sem használtam, ezért nagy részét elfelejtettem.

"Szóval igen, összetett, de azért ne keverd össze a dolgokat."

Pontosan mit kevertem?

2016. jan. 18. 04:00
 13/13 anonim ***** válasza:

Kerdezo :

A videokra amikre utalsz a vilag akarmelyik orszagaban el lehet kesziteni.

Kiallsz az utcara es addig kerdezel embereket amig nem talalsz egy kettot aki segg hulye.

Ezt utana ugy allitod be mintha csak ilyenekkel talakoztal volna. Ha jol emlekszem az ELTE elott ugyanilyen videot vettek fel nem is egyszer, ahogy a kijovo diakaokat kerdeztek.

"de kint élő ismerőseim is megerősítették"

A jo eg tudja milyen tarsadalmi korokben forognak kint elo ismeroseid.

Gyanitom sem ok sem te a Mensa talakozokra vagytok hivatalosak.

2016. jan. 18. 04:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!