A depressziósok valóban gyakran a halált találják a legkézenfekvőbb megoldásnak?
"Megértem,hogy mindent meglehet szokni,de azért elég elképzelhetetlen,hogy valaki azért vet véget az életének,mert megvan mindene és nincs benne kihívás."
Vannak olyan emberek (én is hasonló vagyok), akikre nem figyelnek eléggé, vagy akiket nem szerettek eléggé gyerekkorukban vagy fiatalkorukban, és azt látják, hogy az egyetlen kitörési lehetőségük, ha valamiben kiemelkedően jól teljesítenek. Részvétel sulis versenyeken, kitűnő vizsgák, tonnányi Facebook like, Lexus, pénz, kinek mi. Amikor ezeket megszerzik, jön velük egy hamis boldogságtudat, amitől úgy érzik, hogy érnek valamit, aztán amikor elmúlik a varázsa, kiüresednek és elkeserednek, és úgy gondolják, hogy most megint véghez kell vinni valamit az emberek szeretetéért, lehetőleg valami még nagyobbat. És abba, hogy örökösen túl kell teljesítened magadat, és a végén nem lesz belőle semmi, ki lehet fáradni.
Persze nem tudom, az ismerősöd ilyen volt-e, én csak abból indulok ki, ahogy érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!