Rockerek! Mikor kezdtétek?
12-13 éves korom körül. Azelőtt én is csak a rádiós slágereket hallgattam, ahogy a tesóim, majd egyik nap nővérem hozott haza a barátnőjétől egy csomó zenei CD-t, amik közül ott volt a Green Day: American Idiot albuma is.
A Bouelvard Of Broke Dreamst és a Wake Me Up When September Ends-et már előtte is ismertem róla, de miután meghallgattam a teljes albumot, megállapítottam, hogy ez egy rohadt jó zene, és egyből Green Day rajongóvá váltam!
Mivel akkoriban lett internetünk és a torrentezés sem volt még annyira elterjedve, eléggé nehezen boldogultam új zenék keresgélésével, letöltésével. Megszereztem a többi Green Day albumot is, valamint hozzájuk hasonló, ismert pop-punk bandák lemezeit (Good Charlotte, Simple Plan) és sokáig el is voltam ezzel a három bandával. Amíg másoknak mondjuk a Tankcsapda jelentette a fiatalsága zenéjét, addig nekem ők (bár ez nem azt jelenti, hogy a TCS-t akkoriban még nem ismertem).
Ma már szerencsére szélesítettem a repertoáromat rockzenekarok terén és rájöttem, hogy a pop-punkon túl is van élet, sőt ma már inkább magyar zenekarokat hallgatok többet, mintsem külföldieket.
A Green Day viszont továbbra is a kedvenc bandám maradt, a punk-rock/pop-punk pedig a kedvenc irányzatom :)
Szóval nekem nem volt semmilyen "mentorom", aki bevezetett volna a rock világába. Egyedül fedeztem fel és szerettem meg ezt a zenét :)
Mármint ezt most nem vagánykodásból írom, hogy én mekkora true rocker vagyok :D Csak ahogy láttam, az előző válaszolókkal mindig valaki más szerettette meg a rockzenét, olyan, aki már régebb óta rocker volt.
22/F
Kb 10 éves lehettem és én is úgy voltam vele, mint a 4-es, előtte mindenféle szart hallgattam ami épp terítéken volt, de már akkor éreztem, hogy valami itt nem stimmel :D Aztán egy barátnőm telefonján rajta volt egy Green Day szám, ami nagyon bejött akkoriban, utána rátaláltam a Linkin Parkra is, és elkezdtem keresni a stílusomat, először teljesen rákattantam a Linkin Park első két albumára (a Green Dayt igazából soha nem szerettem meg úgy igazán, csak pár számot hallgattam sokat). Ezután klasszikus rockot hallgattam egy csomó ideig, és most tartok a metálnál már egy pár éve, de elkezdett érdekelni mostanában a klasszikus zene, úgyhogy lehet, hogy az lesz a következő fázis :D
17/L
Nem döntöttem így. :) Úgy kb. 6 évesen is nagyon tetszett már, de akkor még egyéb behatások is értek. :) 12 évesen kezdett a rock története is érdekelni, számoljuk onnan.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!