Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más művészlelkeknek is ilyen...

Más művészlelkeknek is ilyen nehéz a beilleszkedés?

Figyelt kérdés

Már alig 2 évesen autizmus gyanújával vizsgáltak, és bár végül nem diagnosztitáltak semmit, vannak hozzájuk hasonló jellemvonásaim. Már iskolában az egyszerű dolgokat nem értettem, de a bonyolultakat simán meg tudtam oldani. Máshogy közelítem meg a problémákat, és máshogy látom a teret, szerkesztéseket, így sokszor fordítva álltam neki matekon, fizikán a szerkesztésnek, számításnak. Volt, hogy megkértem a tanárt, hagy írhassak át pár dolgot a példában, mert amit látnom kéne, azt nem látom, más megközelítésből már igen. Elforgattam az oldalakat tükrözésnél, és bonyolultabbra írtam a számítást.

Nem voltam jó igazából egyikből se, csak bizonyos témakörökből.

Nyelvekből viszont kiemelkedő voltam, 10et tanultam, és a memóriám is egész jó, 20 versszakos verseket, egész novellákat tanultam meg szóról szóra egy délután alatt.

Máig úgy tanulok, hogy látom magam előtt a könyvet/füzetet, mintha olvasnám (mondjuk ez gyakori jelenség).

Ami viszont rosszabb, hogy zakkant művészlélek vagyok. Rajzolok, írok, és azért kezdtem zenét tanulni, hogy lejegyezhessem azokat a nem létező zenéket, amiket álmaimban hallok.

A szociális készségeim a nulla alatt, gyakran nem tudok megszólalni társaságban, néha még köszönni se. Csak megfigyelni szeretek másokat. Nem szeretek a középpontban lenni, nem vagyok képes több emberhez beszélni egyszerre.

Gyakran vannak hirtelen ötleteim, ilyenkor azonnal kell egy papír, ceruza, mert le akarom írni, rajzolni, amit látok. Érdekelnek a technikai dolgok is, de eddig csak egy zuhanyfüggönyt sikerült megjavítanom.

Nincsenek barátaim, és sokak szerint csak divatművész vagyok, azért szoktam látszólag értelmetlenül kattintgatni a fényképezőt minden porszemre.

Sokan mondták már, kár értem, mert olyan szép lány lennék, sőt, "a fura lány"-nak hívnak a hátam mögött.

Nagyon szeretek olvasni, több nyelven is, illetve a zenét (indie).

Nem vagyok különleges, csak egy kicsit fejreesett.

Másnak is ilyen nehéz a beilleszkedés?

22l

2016. jan. 2. 15:53
 1/6 A kérdező kommentje:
Igazából nem vagyok művész, hisz semmi kiemelkedőt nem alkottam még, csak ilyen gyogyós-művészlélek típus.
2016. jan. 2. 15:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezekszerint én is gyoggyant és fura vagyok:'D

18/L

2016. jan. 2. 16:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Jah, egy kicsit én is ilyen vagyok (igaz, nem szoktam annyira kreatívkodni), bár van más problémám is.

Az igazság az, hogy nem nehéz beilleszkednem, mert nem is próbálom. 8 hónapja költöztem el otthonról munka miatt a családomtól és még mindig nem ismerek senkit a városban. A munkahelyen meg én vagyok a túl érzékeny és a művészlélek (meg gondolom a hátam mögött kattant), de ez sem érdekel. Beletörődtem és próbálok rajta változtatni pszichológus segítségével.

Egyébként az egyszerű dolgokat azért nem értetted meg soha, mert nem kötötte le egyik sem a figyelmedet és unalmasnak tartottad őket. Gondolom én, mert nálam ez volt a helyzet anno.

27/f

2016. jan. 2. 16:20
 4/6 Kurtz Bickle ***** válasza:

Ó, én imádom az ilyen embereket, bár nekem nincsenek különleges képességeim (azon túl, hogy egy szuszra ilyen vicces "verseket" tudok írni, lásd: rimprovizacio.blogspot.hu - ja, meg a jövőt is megálmodom néha). Én azért nem tudok beilleszkedni, mert megkérdőjelezem a sok "normát". Meggondolom, hogy mit eszek, mit teszek, miért teszem, amit, és így tovább. Nagyon könnyen el tudom rontani mások kedvét ezzel. Meg azzal, hogy rühellem az ú.n. "small talkot" - tehát ezeket a "mizukat" meg egyéb súlytalan odaszólásokat. Vagy beszélgessünk tartalmasan, vagy sehogy.

Leszel a barátom? :D

2016. jan. 2. 18:43
 5/6 A kérdező kommentje:

Leszek :D

Akár beszélgethetünk is, ha szeretnél :)

(INFJ vagyok :P )

2016. jan. 2. 18:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Egy hete is kiírtad ezt a kérdést -.- Bár attól továbbra is szimpatikus vagy.
2016. jan. 2. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!