Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a fajta életfelfogásról?

Figyelt kérdés

Fiú vagyok és 16 éves.

Nem igazán érdekel, hogy élek-e vagy halok. Tehát konkrétan egyre inkább kezdek elmenni abba az irányba, hogy mindenfélét kipróbálok, és a kötelező, de unalmas/nehéz formaságokat egyre inkább elhanyagolom.. Mert úgy vagyok vele, hogy ha esetleg valami komolyabb dolog elromlik az életemben, akkor én igazából hidegvérrel, lelkiismeret furdalás nélkül megölném magam. Tehát konkrétan jelenleg is csak azért vagyok még életben, mert miért ne.. Amíg nem nagyon kell megerőltetnem magam, addig élvezem a dolgokat, aztán majd meglátjuk mi lesz.. Lehet ezzel az életfelfogással kihúzom amíg természetes halált nem halok, de akár már jövőre is bekövetkezhet valami drasztikus dolog, ami jó ürügyet szolgáltatna az öngyilkossághoz.

2016. jan. 1. 18:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy vagyok, illetve nem is, csak hasonlóan. Azaz én is tudom, hogy a halál után nincsen semmi, egyszerűen csak kancsó, azt nem vagy, ezért abszolút nem félek tőle, sőt már várom, hogy végre ne szenvedjek tovább. Azonban!! Azonban én nem fogom magam megölni. Most miért? Az a gyengék fegyvere. Egyszer élünk, hát akkor próbáljuk meg úgymond kihasználni, lenyomni becsületesen, aztán egyszer úgyis vége lesz a szenvedésnek. :) Úgyhogy ennyi. Csak nyugodtan, lazán élj, élvezd és kész. :)
2016. jan. 1. 18:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Véleményem: Sajnálom nagyon és örülnék ha változna. Ennek tuti oka van hogy így gondolod. Lelki fájdalmak és tudod is hogy mik azok csak nem mered bevallani és enyomod. MEDITÁLJ MINDEN NAP! SEGÍT! És lesz kedved élni. ÉS itt most meditációnak ne ezekre az ezoterikus hülyeségire gondolj, hogy relaxáció, csí, energia, csakra pontok, asztrál utazás, stb. stb.... Hanem szimpán kényelmesen egyenes háttal ülj le. Ne halass semmilyen zenét közben! Annyit csinálj egyszerüen hogy ugy az ember magában mindig beszélegt saját magával, gondolkozik. biztos észrevetted már magadon te is. Függeszd fel a belső párbeszédet. De ez nem fog menni. És nem baj, csak lazulj el. Ha nagyon próbálkozol és akarod attól csak rosszabb lesz. Figyelj a légzésedre, a tenyeredre és a környezetedre. Kiélesedik egy idő után minden. Érezni fogod hogy élsz és ennél nincs a világon jobb érzés. És rájössz hogy élni jó. Sok sikert!

Utóirat: Ne csüggedj, nekem se megy XD

2016. jan. 1. 18:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Kettes ötlete fordítva fog elsülni. Érzed, hogy élsz és rájössz, hogy jó, jó, de a semmi (halál) jobb nála. De tényleg csinálhatod, mert megnyugtat.
2016. jan. 1. 21:11
 4/4 anonim ***** válasza:

"Meghalni nem lehet méltósággal. Csak élni."

- Dr. House

2016. jan. 3. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!