Hogyan jellemeznétek ezeket a fajta embertípusokat? ( többi lent)
Nekem a sunyi emberről ami eszembe jut egyből:
Kapucnis,lefelé néző fej,mint az amcsi négergyerekek,hogy nehezen lássák meg a pofájukat,mindig lapítanak valami,vagy valaki elől.
Ezen kívül nincs presztízsük,egzisztenciájuk.
Jellemző a pénzzel feltöltetlen,csak visszahívást kérő mobiltelefon,a kábítószer kereskedése,és fogyasztása körüli érdeklődés,a hétköznap délelőtti csavargás,és a munkától,de főleg a bejelentett fix munkahelytől való irtózás.
1 vagyok.
Az egzisztencia az az,amikor valakinek stabil az élete,biztos értékes munkahelye,munkája van,előrelátóan gondolkozik,vannak tartalékai,lakhatásilag is stabil,tehát van egzisztenciája,nem ilyen kóborkutya vacsorája az élete.
A presztízs pedig amikor értékes valaki,van tekintélye,tehát nem egy útonálló buta senki.
1 vagyok.
Még ami eszembe jut:
A sunyi egyébként egy bizonyos embertípus, "sunyifajta" nem csak a viselkedés miatt,hanem a berendezett életforma miatt is.
Pl. a sunyi majdnem minden megoldandó dolgot,ami az élettel együtt jár,nem egyenes úton akarja megoldani.Állandóan mások kárára,és mások energiájára bazírozva agyal a leggyorsabb,nyomot nem hagyó magoldáson.
Sok ilyen példa van:
Albérletben jópofáskodni a tulaj felé,majd a felgyülemlett kifizetnivalók előtt lelépni,utána persze mobilszámcsere.
Budapest esetében örökös lógás a BKV-n.
1 vagy.
5-ös,Te is jókat írsz,és abban a típusban is megvan a sunyiság formája.
Az én meglátásom szerint a régi szockomm rendszer által kitermelt és nevelkedett pr0likommcsi,negyed évszázad után még mindig sokesetben megmaradt mentalitásról,viselkedésfajtáról,életfelfogásról írunk...
Most, hogy olvasom a válaszokat, rájöttem, hogy sunyi vagyok.
Ez feltétlen rossz?
Nekem a sunyi eddig csak annyit jelentett, hogy hátbatámadja az embereket, épp ezért nem tartottam magam sunyinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!