Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek a Budapesti...

Mi a véleményetek a Budapesti emberekről? Többi lent.

Figyelt kérdés
Nem olyan rég költöztünk Budapestre egy másik nagyvárosból, ahol az emberek teljesen másképp viselkednek mint itt. Azt vettem észre, hogy Budapesten az emberek az utcán, tömegközlekedésen nem teszik a kezüket a szájuk elé akkor amikor köhögnek, simán egymás arcába, illetve ha fellöknek, rád lépnek nem kérnek bocsánatot. A többi magyarországi városban is ez a jellemző, vagy csak itt ilyen bunkók az emberek?

2015. dec. 26. 13:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%
Ilyen dolgokat vidéki területeken is tapasztaltam már, emberfüggő hogy ki csinálja ezt meg ki nem
2015. dec. 26. 13:23
 2/14 anonim ***** válasza:
47%

"vagy csak itt ilyen bunkók az emberek?" - Előbb nézz magadba, miközben egy város lakosait egy kalap alá véve ítélkezel!

A kérdésed minimum ostoba - és akkor még jóindulatúan fogalmaztam.

2015. dec. 26. 13:38
 3/14 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy minden kérdésre jön egy troll..
2015. dec. 26. 13:41
 4/14 anonim ***** válasza:
53%
Az, hogy a "budapesti" szót kis B-vel kell írni...
2015. dec. 26. 13:44
 5/14 A kérdező kommentje:
Igen, elírtam, sorry....
2015. dec. 26. 13:45
 6/14 anonim ***** válasza:
46%

Mindenhol előfordulnak bunkók. Csak van ahol kedvező melegágyra találnak. Például ha természetjárás közben szaladok össze egy bunkóval, akkor a természetben meglepően normálisan képes viselkedni. De ugyanabból a személyből például Győrben vagy Bp-en előjön a valódi énje. És tudni kell velük bánni. Ha érzik hogy a nem megfelelő viselkedésük miatt meg vannak alázva, akkor egyből hajlandóak normálisabbak lenni. De ha olyan valaki szól rájuk akin látják hogy meghunyázkodik és szinte ő van alárendeltebb helyzetben, az meg a bunkónak csak olaj a tűzre.

Például a társasházunkban szoktak sertésekként viselkedni, például úgy bevágják az ajtót hogy az épület beleremeg. És ha egy már gyenge fizikumúnak látszó idős szól nekik akkor rikácsolás, üvegcsörömpölés vagy bunyó lesz belőle. De ha engem mint jó kondiban lévő középkorút ha csak meglátnak hogy kint vagyok a folyosón, máris képes úgy betenni a főbejárati ajtót hogy simán megfelelne az angol királyi udvarban is. Mert jó a nyelvérzékem és megtanultam az anyanyelvükön közölni amit akarok. Gondolom érted hogy milyen "nyelv" az. Nem úgy kezdődik hogy szíveskedjék.

2015. dec. 26. 14:06
 7/14 anonim ***** válasza:
51%

Mindenhol vannak bunkó emberek.

Én sok budapestit ismerek és teljesen normálisak.

2015. dec. 26. 14:15
 8/14 anonim ***** válasza:
50%

Budapesten nagyon sok feszült és közönyös ember van a tömegközlekedési eszközökön. Nagyon kevesen fognak odamenni, hogy mi a bajod, ha összeesel.

- Nem az én dolgom!

- Minek száll villamosra, ha nem tud kapaszkodni!

Nagyon sokan csak lökik a másikat és nem szólnak, hogy "Utat! Leszállok."

Mindenki találkozott már azzal az ember típussal, aki beáll a kinyíló ajtó elé és nem engedi leszállni a leszállókat, mert ő előbb akar felszállni, mint ahogy valaki leszáll.

Hagyjon teret a leszállónak, akkor le is fog tudni szállni. (Ehhez is ész kell, és sokaknak nincs.)

Mindenki találkozik olyan emberekkel, akik elsőként furakodnak fel a 4-es, 6-os villamosra, majd megállnak az ajtóban. Amikor kérdőre vonod, miért nem megy beljebb, azt mondja, leszáll a következőnél. És amikor kérdőre vonod, hogy akkor miért elsőnek akart felszállni, látszik, hogy az agya nem fogja fel a szavakat, amit mondasz neki és valami ocsmányságot a fejedhez vág és még azt is hozzáteszi nyomatékul, hogy nem a te dolgod. Pedig pont a mi dolgunk, hogy feltart mindenkit.

Időben akarnak odaérni. 2 percenként jár a villamos. De ezt a menetrendet csak akkor tudja tartani, ha gyors a fel és leszállás.

- De neki még el kell érni, mert fut a villamos után. Időben kellene elindulni otthonról, most miatta újabb piros lámpát várunk meg és késik mindenki.

- Nem képes csak az első két és az utolsó két ajtóban felszállni, mert siet, és ott van közelebb az aluljáró / átjáró... Igen ám, de ha minden ajtót igénybe vennének, sokkal gyorsabban lehetne felszállni, mert nem lenne tömeg. Ezzel bizony mindenkinek rabolja az idejét.

Miattuk késik a villamos, mert az ő sietségük fennakadáshoz vezet. Ha kicsit is gondolkodna és nem csak önző módon magával törődne, odafigyelne a másikra, gyorsabban odajutna ő is. ű

És fogadok, hogy lesz egy olyan válasz, hogy "ez nem az ő dolga" - na ezt nevezik közönynek, ami fertőzően terjed Budapesten.

Más nagyvárosban is megfigyelhető ez. Főleg ott, ahol az emberek feszültek és rosszkedvűek és nem tudják kezelni a terhüket. Esetleg a politikai egymás torkának esés, mint rossz példa is közre játszik, de ennyire nem akarok mélyére ásni. Mindenesetre abban a nagyvárosban, ahol nyugalom van, ott ilyen kevésbé fordul elő.

2015. dec. 26. 14:18
 9/14 anonim ***** válasza:

== Fertőzés ==

Az, hogy az ember nem képes a kezét a szája elé rakni, amikor köhög, gyakorlatilag egy picike kis terror cselekmény. Több embert megfertőz, akik nem tudnak ez ellen védekezni. Ugyan ez van vidékről érkező buszokon is.

Ahhoz, hogy tudjál egy zsebkendőbe tüsszenteni/köhögni három dolog szükséges:

1) neveltetés

2) intelligencia

3) mások tiszteletbe tartása

Az, hogy a kezedbe tüsszentesz, majd a taknyos kezeddel a másikat meglököd a villamoson, vagy megfogod a kapaszkodót, vagy az ajtó kilincset a lépcsőházadban, egy kisebb helyen terjeszted a kórokozóidat, mint az, aki zárt légtérben semmit nem tesz a keze elé. Nem beszélve arról, hogy jön veled szembe a haver, és lepacsizol, vagy kezet fogsz vele, gyakorlatilag megfertőzted. Kárt okoztál neki.

Jobb, ha a válladhoz hajtod a fejed, és oda tüsszentesz. Ha ezt nem tudod megtenni, a könyökhajlat szintén megteszi. Még jobb, ha egy zsebkendőbe végzed a dolgodat, amit zárt szemetesbe raksz, esetleg bezacskózod, lehúzod a WC-n és nem az irodai papírgyűjtőbe dobod bele a radiátor mellett, hogy tovább párologhasson a levegőbe a fertőzésed.

Ehhez nem kell budapestinek lenni. Ehhez tuskónak kell lenni, hogy valaki ilyet csináljon. Az a baj, hogy BP-n sok tuskó lakik és mindenki találkozik ilyennel. Aztán jön a közöny, hogy ha ő sem tartja be és engem megfertőz, én miért ne fertőzzek tovább. Ez utóbbi inkább BP-i mentalitás.

2015. dec. 26. 14:19
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

"Mindenhol vannak bunkó emberek."

"Én sok budapestit ismerek és teljesen normálisak."

Közhely mágus :)

Nem az ismerőseidről van itt szó! Budapesten nem csak az ismerőseid élnek. Ráadásul a mondanivalódban az is benne van, hogy van néhány ismerősöd, aki nem normális és van még több, számodra ismeretlen ember.

2015. dec. 26. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!