Miért hiszik azt a csendesebb, szerényebb, kultúráltan és értelmesen beszélő emberekről; hogy teljesen hülyék szellemileg és még egy óvodás is megverné őket?
Mivel ez az általános következtetés. Sokat számít milyen társaságról is van szó. De a legtöbb ember érzelmi és értelmi intelligenciája fejletlen, sajnos az érzelmi a legfejletlenebb, ezért is rengeteg ember nincs is tudatában annak, hogy amit tesz milyen súlyos következményekkel járhat. Értem itt más emberek megsértése, megverése.
Nem kell egyszerűen foglalkozni azokkal, akik lenéznek azért mert más vagy. Aki a kulturált viselkedést elutasítja, az egy semmirevaló ember, kerülni kell, mert egyszerűen fejeletlen minden téren. Kivétel nincs, akinek nincs érzelmi intelligenciája, az nem képes empátiára, együttérzésre, segítségre, megértésre és minden más értelmes cselekedetre embertársai iránt.
Tényleg eléggé függ a társaságtól, de az illetőtől is.
Elég sokszor, a csendes, szerény és kulturált emberek tényleg súlytalanok a közösségben. Csendesek, tehát hozzá sem szólnak a dolgokhoz. Aki pedig primitív, könnyedén rávághatja, hogy az illető senki.
És az ilyen emberek egy része valóban senki. Persze, saját magában ott a nagy önbizalom, hogy ő bizony jobb, mint a többi ember. De amint az élet olyan helyzetbe hozza, egyáltalán nem viselkedik másként. És valóban, még egy óvodás is megverheti őket.
Aki pedig nem jellegtelen karakter és szellemileg valóban magas színvonalon van, az tudja kezelni a helyzetet. Pl. én aránylag visszahúzódó vagyok, mert az emberek többsége nem érdekel. Voltak, hogy kóstolgattak, aztán lerendeztem a dolgot. Pár helyen nem tudtam a teljes közösségbe beilleszkedni, viszont megvolt a tekintélyem. Ezért tenni kell, sokan nem fognak nagyra tartani, ha ott állsz szó nélkül és csak bambulsz, lehetsz a saját kis világodban bármilyen okos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!