Miért nem szeretik az emberek, ha a származásuk alapján kivételeznek velük?
Egyszer találkoztam egy dán lánnyal, és megjegyeztem, hogy sosem találkoztam még senki északival, de mindig is szimpatikus volt a kultúrájuk. A lány eléggé zavarba jött.
De ugyanezt tapasztaltam másokkal is. Egyszer egy orosz srácot kértem, írjon valamit az ő nyelvükön, imádom a cirill betűket. Reakció: "Mit szeretnél, mit írjak? Semmi nem jut eszembe"
Vagy egy moldáv ismerős lányt kérdeztem egyszer, mi az anyanyelve igazából (mert ők románul, oroszul és moldávul is beszélnek), tök természetesen mondta, hogy román, mintha ebben semmi különleges nem lenne.
Nekem pedig olyan érdekes mindenki, aki máshogy néz ki, más nyelven beszél, máshonnan származik, más a kultúrája, mint nekem, és imádnám, ha beszélnének magukról.
Engem mondjuk annyira nem zaklatnak a magyar nyelv vagy kultúra miatt, annyi, hogy én többnyelvű környezetből származom, és csak erre szoktak rákérdezni néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!