Miért lesz valaki vegán/vegetáriánus ha nem bír a húsról lemondani?
Ugye valaki azért lesz vegetáriánus, vagy vegán, mert nem akar húst enni, vagy lemond mindenféle állati termékről.
De akkor minek esznek ilyen tofuból meg szójából készült fasírtokat, virsliket, szalámiutánzatokat? Minek kell nekik az imitált húsíz, amikor pont az lenne ennek a lényege, hogy erről mondanak le? Ezt csak én nem értem?
Kóstoltam már ilyen szójafasírtot, meg tofuvirslit, de nekem marhára nem ízlett egyik se, különösen gusztustalan volt az a "műhús" íz.
Minek lesz valaki vegán/vegetáriánus ha nem bír a hús ízéről lemondani?
Ez csak nekem furcsa?
Ha én pl nem akarnék többet tojást enni, akkor nem ennék többet tojást, de nem azt csinálnám, hogy akkor ilyen műtojás ízesítéssel tofuból tojást kreálok....
Vegánnál is: vegán kolbász, vegán pepperoni, vegán virsli, vegán joghurt, vegán tej, stb.
Pedig a vegán az pont az, hogy csak zöldségen/gyümölcsön él valaki.
"Szerintem (bár nem vagyok vega)van aki undorodik a hústól, már a szagától is rosszul tud lenni. "
Igen, azért kell műhús szagú, műhús ízű tofut/szóját csinálni, és még nézzen is ki úgy kb, mintha igazi hús lenne.
Ez mind azért van, mert nagyon sok olyan vegetáriánus van, aki csak divatból az. Szeretik a húst, nem is akarnak róla lemondani, de azért divatból mutogatni kell kifelé, hogy ők mekkora állatvédők, és ők aztán nem esznek húst.
Volt ilyen csaj ismerősöm. Papolt arról, hogy szegény állatok, meg milyen az állatok tartása, ő vegetáriánus, majd amikor kirándulni volt más ismerőseivel egy másik országban, ott meg nyugodt szívvel ette a marhahúst, meg a csirkét.
A divat vegetáriánusokra jellemző az is, hogy "térítenek", és leszólják azt, aki húst eszik.
Szerintem ezek a termékek, amiket felsoroltál kérdező, jól mutatják, hogy se a vegetáriánus, se a vegán életmód nem egészségesebb az átlagnál, sőt.
orvos ismerősöm mondta, hogy a nagy mennyiségű szója jóval ártalmasabb, mint mondjuk egy nagy mennyiségű fehér kenyér.
Az ilyen termékeket látva én mindig elgondolkodok azon, hogy vajon a vegán alapanyagok mellé mennyi adalékanyag és hasonló "finomság" kell, hogy az az összepréselt cucc tényleg virslinek/szaláminak/húsnak nézzen ki.
Ugyanilyen szója alapú a norbi update hülyeség is. Rengeteg embernek hasmenése van tőle, főleg a szója miatt.
Én sem értem, hogy minek akar az vegetáriánus lenni, aki lemond a húsról, majd szépen húspótló, húsízű tofut meg szóját eszik. Ebben tényleg nincs semmi logika, értelmetlen.
Az orvos ismerősöm azt is mondta, hogy iszonyúan jól felépített étrend kéne ahhoz, hogy valaki vegánként mindent pótolni tudjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!