Mi van a csokoládéban, hogy szinte minden 100 vagy több
évet megélt ember azt mondja, h rengeteg csokit eszik?
Én ilyen nyilatkozatról nem hallottam.
Sőt. Egy ilyen idősre konkrétan emlékszem, hogy mondta, hogy ő soha nem fogyasztott édességet.
Egyébként a csokinak vannak jótékony hatásai. De a normális csokinak. Ami étcsoki! És persze nem kilószám. Abból nem is lehetne annyit megenni, mert nagyon tömény.
De néhány kocka naponta jó lehet.
2015. dec. 8. 11:53
"Ám mégis szinte miden 100 fölötti ember azt nyilatkozta , h minden héten több kiló csokoládét megesznek."
Egy száz év fölötti ember ha megenne egy héten több kiló csokit, ott halna bele.
A japán tengerből élő kis falvak százévesei esznek sok halat, meg tengeri zöldséget, az egészséges is (volt). Olyat már hallottam, de csokit nem.
2015. dec. 8. 11:59
Senki nem eszik meg "több kg csokit"...
De elárulok egy titkot, ha az emberek 99%-a szereti a csokit és ennek a 99%-nak az 1%-a megéli a 100évet és megkérdezik tőle, hogy szereti e a csokit, akkor az alacsony iq-val rendelkezők, levonhatják a következtetést, hogy ha csokit eszel, akkor sokáig élsz...
2015. dec. 8. 12:03
4/10 A kérdező kommentje:
5/10 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, h az emberek 99%-a szeretné a csokit. Egy csomó ismerősöm van, aki nem szereti, illetve még több olyant ismerek, akik szeretik ugyan, de mégis csak ritkán esznek, mert nem tartják egészségesnek, vagy nincs rá pénzük, h állandóan csokit egyenek. Meg van egy rakás olyan ember aki elve nem is ehet csokit(tejérzékeny,cukorbeteg stb.), illetve a világ távoli pontjaiban pl. Afrikában sztem bőven vannak akik még életükben nem ettek csokit. Sztem az embereknek max 5-10% lehet aki szereti a csokit és sokat is eszik belőle.
Azért, mert van 2-3 ember, aki megélte a 100 évet és sok csokit evett még nem azt jelenti, hogy a csoki valami csodaszer és amiatt éltek ennyi ideig! Inkább úgy kéne fogalmazni, hogy annak ELLENÉRE, hogy ennyi csokit ettek mégis sokáig éltek.
2015. dec. 8. 12:17
Van némi szív- és érrendszervédő hatása, de ehhez tényleg több kilónyit kell megenni. Fokozza a szerotonin termelődését, amit "boldogsághormonnak" is hívnak, viszont ahhoz, hogy ez az állapot tartós legyen, szinte folyamatosan csokit kell enni.:-) Ilyen mennyiségben viszont 99,9%, hogy elhízáshoz, cukorbetegséghez, metabolikus szindróma kialakulásához vezet a csokievés, ami nem kifejezetten élethosszabbító.
Egyszóval: fene tudja, van-e összefüggés.:-)
2015. dec. 8. 12:23
Jajj kérdező azért írtam 99% ot, hogy a debilek is tudják követni a matematikai összefüggéseket egy egyszerű számmal.. De látom mellé lőtem :D
2015. dec. 8. 13:09
De akkor mondok mást, talán megérted... 20-25 évvel ezelőtt tanulmányok alapján az orvosságos emberek elkezdték híresztelni, hogy az e-vitamin védi a szívet, ezért aztán minden szívproblémás elkezdett e-vitamint fogyasztani... Egy későbbi tanulmányban rájöttek, hogy rengeteg szívbeteg fogyaszt e-vitamint, így aztán ezekben a tanulmányokban levonták a következtetést, hogy az e-vitamin szívbetegséget okoz...
2015. dec. 8. 13:13
Én értem, mire gondol a kérdező: én is olvasgattam már a világ legidősebb embereinek életrajzait, és sokan dohányoztak közülük, vagy éppen 100 évesen rászoktak, csokit ettek, csipszet ettek stb. De azt senki nem mondta, hogy ETTŐL élnek sokáig. Szerintem inkább olyasmiről lehet szó, hogy ezeknek az embereknek nagyon jól működik a szervezete (hogy mitől, azt nem tudjuk), és alapból jobban bírják az ilyen káros dolgokat. Tehát nem azért élnek sokáig, mert dohányoznak, csokit esznek stb., hanem azért esznek csokit, mert úgyse lesz semmi bajuk tőle.
2015. dec. 9. 14:17
Kapcsolódó kérdések: