Miért vagyok irigy, ha megvan mindenem?
Teljesen átlagos életet élek. Nem éhezek, nem fázok, nem szenvedek hiányt semmiben, ha valamire vágyok, azt megvehetem.
Nem vagyok csúnya sem, teljesen átlagos külsővel rendelkezem.
Viszont néha, amikor látom, hogy mások mennyire jól élnek, vagy mennyire gyönyörűek, akkor egy tizedmásodpercre elfog az irigység.
Aztán tudatosul bennem, hogy én már nem tudnék mit kezdeni ennyi ruhával/kozmetikummal/cipővel/pénzzel...
Illetve ha szépség terén szintet lépnék, és olyan jól néznék ki, mint X, akkor meg az után sóvárognék, hogy Y még nálam is szebb, mivel bárhogy is nézek ki, mindig lesz, aki szebb nálam.
Ha fel tudom fogni ezt ésszel, miért tör rám mégis az irigység?
Lehet, hogy azért, mert csak anyagi szinten van meg mindened, de van benned mélyen egy erős hiányérzet vmilyen olyan dolog iránt, amit jelenleg nem birtokolsz és pénzért sem vehetsz meg. Például vágysz vagy vágytál régen egy kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatra (ez bármi mással helyettesíthető), de nem kaptad meg, (látszólag) beletörődtél, talán már nem is gondolsz rá tudatosan, de hiába nyomod el, a lelked mélyén ott van a hiányérzet, és ez utat tör magának. Talán fel sem ismered, mi miatt vagy féltékeny. Azt hiszed, XY külsejére, de valójában inkább arra, amiről mélyen azt hiszed, hogy ő azt a külseje segítségével könnyedén megkapja. Jelen példában ez a szerelem, de tetszőlegesen helyettesíthető például megbecsüléssel, elismeréssel, elfogadással stb.
E persze csak tipp.
Mert nem kapsz elismerést.
Ugyanolyan vagy mint a Bochkor Gábor rádiós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!