Egy fiatal, üres/tiszta emberből mit vált ki náci katonák/Hitler/fegyverek/erő/náci egyenruhák/akkori felvonulások/és a többi ilyen dolog látványa?
Senki nem születik szerintem nácinak, sem másnak. Én sem. Viszont, már kiskorom óta érdekelt a történelem. Volt itthon fekete-fehér második világháborús képekkel teli könyv. Láttam "náci" katonákat, és valamiért megtetszett, az egyenruhájuk, az a szögletes sisakjuk, a tányérsapkájuk, maga Hitler is.
Annó általános suliban, a töri atlaszban voltak akkori katonák: angol, amerikai, orosz és német. Van akinek az angol, másnak az amerikai, de nekem a német tetszett, abszolút.
Később náci sast is kivágtam az újságból, és ráragasztottam a sapkámra, persze csak otthon vettem fel. De eleinte nem volt bennem pl zsidógyűlölet, csak amiket fentebb írtam, tetszettek a külsőségek, az egész úgy ahogy van. Persze azóta kiforrott bennem az erős jobboldaliság. De ez már más tészta.
Van esetleg, aki elmondja a saját példáját? Ezzel csak én vagyok így, vagy esetleg más is?Lehet hogy autoriter személy vagyok, ezért voltam fogékonyabb az ilyen külsőségekre?
Milyen alaptalan felvetés? :D
Hogy a katona egyenruhája (vagy maga a katona) nem reprezentálja az ideológiát, vagy hogy a katonák nem mind "mini-Führerek"?
Vagy az, hogy hülye módon beböfögsz valamit egy 4 éves kérdés alá? :D Menj vissza tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!