Soha nem szeretnék megházasodni. Elítélendő ez?
Tudom,hogy sok embernek,jobbára nőknek,nagyon fontos dolog az esküvő és sokuk erre a napra vár hosszú évekig,de valahogy engem ez a dolog nem vonzz.
Az ismertségi körömben nem is tudok olyan emberről aki ne vált volna el: Szüleim elváltak,nagyszüleim elváltak,kereszt szüleim elváltak,stb..
Tesómék most váltak el, 3 év házasság után és az első gyerek születése után 1 évvel.
Anyám napok óta ezen rágódik és nem is hajlandó beszélni a fiával.
Sok olyan eset van,amikor már csak a gyerekek miatt vannak együtt az emberek és inkább élnek egymás mellett mint két idegen.
Aztán ha a gyerekek elköltöznek otthonról,akkor még rosszabb lesz a helyzet.
Nem is egymással élnek,hanem egymás mellett,úgynevezett társas magány.
A társadalom erőlteti a házasság intézményét és ha nem vagy házas,akkor lenézik az embert,mintha valami bűn lenne.
Mit gondolsz erről?
Nem veszem észre, hogy elítélnék, de nekem aztán eléggé mindegy, ki mit gondol :)
Teljesen igazad van, egy csomó igen rossz házasság van.
Én azért nem kötök házasságot, mert eléggé falból lenne, mivel nekem a világon semmit nem jelent, csak egy papírt. A párommal nem amiatt vagyok együtt s nem is a közös ház miatt. Aki akar, házasodjon, aki nem, nem.
Aki igazán külön akar menni, megteszi házasság esetén is, többnyire macerásabb, de azért nem akkora összetartó erő az.
Társas magány s együtt maradás persze házasság nélkül is lazán megtörténhet, vannak társfüggők.
Tényleg nem látok nagy különbséget, pontosabban sokkal nagyobb a különbség a házasságok és az anélkül együttélések között, mint a kétféle dolog között. Ez nem meglepő, ha egyszer az emberek mások.
Régen volt igen nehéz kihagyni a házasságot, most már sokan teszik és amúgyis elég nagy ívben lehet hanyagolni azok véleményét, akiknek nem tetszik. A saját életüket igazgassák.
tolem azt csinalsz amit akarsz.
Mondjuk eleg rossz peldak vannak elotted.
"Én nő vagyok és én sem szeretnék megházasodni,nem szeretek a középpontban lenni,meg a nagy felhajtásokat sem szeretem. Meg csak egy nagy buliért ami rengeteg pénzbe kerül meg némi papírért szerintem felesleges."
Nem ez a házasságkötés, nem jól tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!