Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ma kicsit bele pillantottam...

Ma kicsit bele pillantottam azokba a mesékbe amit a mai gyerekek néznek és szó szerint fogtam a fejem hogyan tudnak ilyen szemeteket leadni a tv-ben? Csak butítják a gyerekeket ezekkel a mesékkel

Figyelt kérdés
2015. okt. 29. 13:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mikre gondolsz, műsor szerint? Meg mi a kérdés? Úgy lehet ilyeneket leadni mert egyrészt ennyi eredetiség van a készítőkben másrészt senkinek sem érdeke a minőségi adás.
2015. okt. 29. 13:33
 2/12 anonim ***** válasza:

Én már megfigyeltem hha én állítok be youtube-on lejátszási listát az általam válogatott és ismert mesékből, akkor a gyerek sokat kacag, magyaráz, kommentál,táncol jól érzi magát.

Ha meg csak bekapcsolom a mesecsatornát és azt nézi ami épp megy, akkor sokszor csak bámul üres fejjel.

Szóval a szülő felelőssége, nyugodtan nézzen mesét a gyerek, de a szülő válogassa meg, hogy mit. Mai mesék között is van, jó, de rossz is, rá kell szánni az időt a minőség megkeresésére.

2015. okt. 29. 14:08
 3/12 anonim ***** válasza:
65%

egyszer valaki elmagyarazhatna hogyan lehet mesekkel butitani...

Amugy meg a szulo felelossege mit nez a gyerek.

2015. okt. 29. 14:08
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
A leadott mesék nagy része, nem a gyerekeknek készül. Pl a songukut sem kisgyerekeknek szánták alapvetően a készítők. Azt adják le, arra futja. Érdemes az m2-t nézni, ott még akad értékelhető mese.
2015. okt. 29. 14:09
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Kattog, zörög, ordít, villódzik, stb. ezek a hatások már önmagukban frusztrációt keltenek, sztem nem szolgálják sem az értelmi, sem az érzelmi fejlődést.

Azért van, mert nagyon sok szülőnek nincs arra igénye, hogy mit néz a gyerek, csak mint egy bébi csőszt használja a tévét.

2015. okt. 29. 14:26
 6/12 anonim ***** válasza:
Az elöttem szolonak igaza van.
2015. okt. 29. 14:39
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudnak leadni ilyen meséket, hogy szándékosan butítja, zülleszti a hatalom a gyerekeket, embereket, mert így könnyebb manipulálniuk, korlátozniuk az emberiséget, esélyesebben beletörődővé teszik őket (értsd: kevésbé hajlamos lázadni, aki butább, pl. kevésbé látja át az összefüggéseket), és így kényelmesebben, hatékonyabban használhatja ki a hatalom az emberi munkaerőt is.

Van még pár fontos oki tényező, de most nem ragozom... Hatalom alatt elsősorban a politika feletti hatalmat értem, a bankár dinasztiákat, hatalmi elitet, akik néhány tiz ezren vannak csupán mindekor, és a kezükben van szinte minden lényeges dolog a Földön, temrészetesen a médiák (pl tévé) írányítása is.

Az internet annyiból kivétel, hogy akaratuk ellenére ennek elterjedése olyan jelleget és méretet öltött időről időre, amit még ők is csak minimális szinten képesek befolyásolni.

Kedves kérdező, jóból kédezek vissza ("költői kérdés"), elgondolkodtatóul:

Szerinted a "Való világ" és társait miért vetítik...?

Na látod. Pedig az meg felnőtteknek van.

És lehetne sorolni... Az egész kereskedelmi televíziózás, és állami tévéadók tartalmának java része is butított.

Sajnos az atendencia, hogy évtizedről évtizedre egyre ostobább műsorokat sugároznak, ha az átlagát tekintjük. Az oka az, hogy fokozatossággal hatásosabban el képesek fogadtatni a legtöbb emberrel a minőségromlást.

2015. okt. 29. 15:16
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Pedig igaza van a 7-esnek, de latom rajtad mar sikeresen alkalmazzak:D
2015. okt. 29. 19:15
 9/12 anonim ***** válasza:
A magyar népmesékben pedig exhumáltak a temetőben. Ugyanabban a részben Lajos elrabolt egy csecsemőt, és vért hintett az anyja ajkára, hogy azt higyjék, megette.
2015. okt. 29. 20:31
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is gyakran belenézek a mesecsatornákba, hogy képben legyek azzal, milyen műsort adnak gyerekeknek, és elborzadok.

Mit látok?

-papíron készségfejlesztő, oktató rajzfilmek, amik butábbnak nézik a gyerekeknek, mint amilyenek (amikor egy magát kis tudós kölyöknek tituláló szereplő azon nyafog 15 percet, hogy miért kell fogat mosnia, meg amikor olyan kérdéseket tesznek fel gyerekeknek, amiket kb. a 2-3 évvel még kisebb korosztálynak is illene tudnia... milyen színű a napocska? Iiiiiigen, sáááárga, üüüüügyes vagy!... jesszus... én is felnőttem ilyen "oktató műsorok" meg teletubbyk nélkül, aztán azt hiszem, vagyok elég értelmes...

-iszonyat gagyi grafikájú 3D-s rajzfilmek... legyen 3D, mert az menő, legyen cuki állatka benne, mert az cuki... az nem érdekes, hogy esztétikailag egy borzadály az egész, és gyakran már egy 10éves szebben tudná megrajzolni a dolgokat

2015. okt. 29. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!