Ha találnál egy pénztálcát sok pénzel vissza adnád?
Figyelt kérdés
Tételeztük fel,hogy semmi név vagy névjegykártya telószám nincs benne.Nem tudni kié.
van benn 500 000 Ft.
mit csinálnál?
2015. okt. 25. 12:24
21/28 anonim válasza:
Régebben, még talán a 60–as évek elején, de az időpontot lehet, hogy rosszul tudom, volt a pesti utcagyerekek között egy igen népszerű játék, amit bukszázásnak neveztek. Úgy zajlott, hogy egy erszényre vékony zsineget kötöttek és kidobták a járda közepére, maguk pedig elrejtőztek a kapualjban. Amikor arra jött egy járókelő, hogy felvegye a bukszát és lehajolt, a gyerekek megrántották a zsineget és a palimadár jó esetben hasra esett. Abból, hogy ez akkoriban egy népszerű játék volt, arra lehet következtetni, hogy az emberek többsége lehajolt, ha meglátott egy pénztárcát a földön s valószínűleg a kíváncsiság miatt. Kíváncsi volt rá vajon van–e pénz a tárcában. Azt gondolom, hogy az emberek többsége, mondjuk legalább 95%–a elvenné a pénzt és nem szólna erről senkinek. (Remek példa erre, hogy az egyik erkölcshuszár párt képviselőit menekültek pénzért való utaztatásán kapták rajta, holott a médiában minden szavuk arról szólt, hogy aki menekülteket utaztat az bűnöző és szibériába kell vinni.) S nem csak fiatalokra gondolok, hanem ugyanúgy minden korcsoportra. Én sajnos még nem találtam soha, meg nem is hagytam el, mert annál mindig is elővigyázatosabb voltam. De ha a pénz mellett találnék rokkant igazolványt, nyugdíjas igazolványt, akkor természetesen személyesen vinném vissza a tulajdonosnak. Ha iratok nélküli pénzt találnék, akkor arról nem tudnám eldönteni kinek a birtokában volt eredetileg. Éppen úgy lehetett egy nyugdíjasé mint egy sztárbankáré, akinek ennyi pénz kb. egy napi keresete. Szóval az nem várható el senkitől sem, hogy látnokként kitalálja milyen társadalmi osztályba tartozik az aki a pénzt elvesztette. A #17–es voltam.
22/28 anonim válasza:
mielőtt leszavazgattok :P
23/28 anonim válasza:
Tisztában vagyok a -ba, -be, -ban, -ben különbségekkel, viszont a szó "egybeírás" , nem pedig "egybenbenírás". Az pedig helyes, hogy "egybe írva".
24/28 A kérdező kommentje:
citromost nevű felhasználó! Köszönöm.
2015. okt. 26. 09:55
25/28 anonim válasza:
...aha, szóval megint kiderült, hogy ez az egész csak egy hazugság és a felhasználók megtévesztésére irányul, ami bűncselekmény!
27/28 A kérdező kommentje:
25-ös miből szűrted le,hogy kitalálás?
2015. okt. 27. 12:31
28/28 anonim válasza:
Én megtartanám. Nincs szükségem különösebben a pénzre, de hülye sem vagyok. Pláne, ha irat sincs a tácában. Én is volt, hogy hagytam el pénzt, nem is vártam, hogy vissza kerüljön hozzám, mert alap, hogy nem fog. Az élet nem így működik. Most komolyan mit kéne csinálnom vele? Elég esélytelen megtalálni a gazdáját. Ami az utcán van, az nem másé. Nem a zsebéből veszem ki, nem lopom meg a másikat. Elhagyta, más megtalálta, bebukta. Ez van, évek munkáját lehet elcseszni egyetlen mozdulattal is. A potya pedig persze, hogy jól jön. Kinek nem? Az emberek 90%-a nem adná vissza, pláne ha név sincs benne. Ne őket hibáztasd mert béna voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!