Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha találnál egy pénztálcát...

Ha találnál egy pénztálcát sok pénzel vissza adnád?

Figyelt kérdés

Tételeztük fel,hogy semmi név vagy névjegykártya telószám nincs benne.Nem tudni kié.

van benn 500 000 Ft.

mit csinálnál?

2015. okt. 25. 12:24
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
pénz kivenném ,a tárcát eldobnám egy bokorba.
2015. okt. 25. 12:40
 12/28 anonim ***** válasza:
Ha nincsenek benne az iratai akkor megtartanám, ha benne vannak, akkor visszaadnám.
2015. okt. 25. 12:43
 13/28 A kérdező kommentje:

Azért kérdeztem,mert én veszítettem el. :( Sajnos külön raktam a pénzt egy üres tárcába.

Szomorúan olvasom,hogy van olyan akit ez nem érdekel.

Eladtam az autóm és annak az ára volt benne.Ebből akartam rendezni a elmaradt számláimat. Most se kocsi se pénz :(

2015. okt. 25. 12:44
 14/28 anonim ***** válasza:
85%

Érdekes, hogy mennyi jószívű ember van itt gyiken, remélhetőleg ezek az emberek a való világban is tevékenykednek és ezzel növelik az emberek erkölcsi értékeit. :D

Annak ellenére, hogy jó nevelést kaptam természetesen megtartanám. :D Sőt ha benne lenne minden igazolványa akkor is megtartanám a pénzt, de az iratokat és egy levelet amiben megfogalmazom, hogy egyetemista vagyok és jól jön a pénz feladnám neki ismeretlen feladóként. :D 22/f

2015. okt. 25. 12:46
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Én ha csak a pénz van benne és semmi irat megtartanám.

De ha van benne írat,természetesen hiába nagy a kísértés,de vissza adnám,lelkiismeret miatt.

2015. okt. 25. 12:49
 16/28 anonim ***** válasza:
47%

Csak akkor tartanám meg, ha a megtalálásakor senki nem lenne a közelem. Illetve akkor adnám vissza, ha jó csaj lenne az illető.(pl a tárcában lenne a személyije is.)

Nem értem, hogy hogy lehet egy 500k-val teli pénztárcás elveszíteni? O.o Az ilyen ember a fejét is elhagyná, ha nem lenne a testéhez nőve!

2015. okt. 25. 12:52
 17/28 anonim ***** válasza:
Én is megtartanám, mivel tíz évvel ezelőtti ruhákat hordok és gyakran nincs mit ennem. Az iratokat meg a briftasnit bedobnám egy levelesládába és akkor a posta visszaküldené a tulajdonos címére. Bűntudatom az lenne rendesen, az biztos, de ennyi pénz jelentősen hozzájárulna ahhoz, hogy ne lógjak ki annyira a társadalomból s fel tudjak öltözni valamennyire rendesebben. Akkor már állásinterjúkra is sokkal magabiztosabban el mernék menni és talán találhatnék is a képességeimnek megfelelő munkát. Lehet, hogy adnék ebből a talált pénzből valamennyit mondjuk hajléktalanoknak; talán ha jól fizető munkát találnék, részletekben visszautalnám a pénzt a tulajdonosnak akkor, ha nem felejtettem el előzőleg felírni magamnak a nevét, címét. A cserkész teszten is ezt válaszoltam és azt az eredményt kaptam, hogy kiváló, pajkos kis cserkész lennék! Habár az titok, hogy nem kicsit túlkoros vagyok már az ilyesmihez! :-) :-D
2015. okt. 25. 13:07
 18/28 A kérdező kommentje:

Valószínűleg amikor a bérletemet kerestem akkor eshetett ki a ridikülömből.

Sokan nyüzsögtek ott körülöttem és nem vettem észre ,hogy ki esett.El lopni biztosan nem lopták,de én sem értem hogy tudtam elhagyni.

Ez tegnap történt. Ma ki akartam venni a pénzt és nem volt.

egy öreg autóm volt.Mivel mozgás korlátozott vagyok ez az autó jelentette a messzebbre való eljutást.Buszon, ha nincs hely ahova leüljek nem tudom megtartani magam és elesek.12 éve vagyok le % -olva.egy balesetből vissza maradt csípő mozgási problémám miatt csak kis rövid utakra tudok elmenni.Egyedül élek tehát nincs senki aki segítsen. Nem is fogadnám el!A nagy bevásárlás nincs megoldva.Max.5-6 kilót tudok elcipelni.2x fordulni nem tudok 3 naponként járok majd boltba. a kenyér tej és ami kell krumpli stb. nem tudom haza vinni.Gurulós bevásárló táskát is akartam venni a pénzből,de az sem lesz.

Azért egyeseknek nagyon kellhet más pénze.Egészséges ,dolgozni tudó 22 éves férfi és eltenné a másét. Felháborító!!

Mind azok vagytok akik eltennék a más pénzét.Ezért nem dolgozatok meg.De a potya jó jön.

Más kárából hasznot húzni. Pompás! Azért csak nyugodtan csináljátok hisz amit nem tudtok az nem is fáj.

Még az is lehet,hogy látta az a valaki,hogy kiesett a pénztárca.de nem szólt.Ugyanis máshol nem nyitottam ki a ridikülöm.

65/N

2015. okt. 25. 14:03
 19/28 A kérdező kommentje:
56/N bocs**
2015. okt. 25. 14:03
 20/28 anonim ***** válasza:
64%
13: Ha ilyen ügyetlen vagy, megérdemled. Vigyázni luxus rá? Mástól meg elvárnád, ha megtalálja helyette vigyázzon rá, ingyen?
2015. okt. 25. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!