Szerintetek milyen életet kell ahhoz élni, hogy az ember temetésére nagyon sokan eljöjjenek?
„Azt meg nem értem, miért is jellemezne valakit, hogy mennyien vannak a temetésén?
Pl. van egy megbízhatatalan link alak, 4 feleségtől 20 gyereke és azok leszármazottjai, persze hogy sokan lesznek kint.
De ha van egy zárkózott "csodabogár" aki életében nem ártott senkinek, egy-két öszinte barátja van és kész...nem lesznek sokan a temetésésn, de attól még nem biztos hogy szarabb ember volt... „
Igen, az igaz, hogy lehet, hogy 4 felesége volt stb… Ami ugyebár jellemzi az életét. És mint mondtam, a nagybátyámnak egy se volt. És azt meg ki mondta, hogy én rossz embernek tartom, akinek kevesen vannak a temetésén? Nem kell értékítéletet belemagyarázni a kérdésekbe.
Én nem biztos, hogy mindenki temetésére elmegyek, akkor sem, ha meghívnak, szóval a meghívós dolog… félig igaz.
Időjárás… ezen a temetésen pl. havazott.
„Ha sokan vannak, az az életét jellemzi - hát, nem, temetésre olyanok is elmennek, akik egyébként rühellték őt, vagy munkatársi viszony, mert illik, stb. „
Ez jogos. Épp az volt fura, ott mindenki olyan jó ismerősének tűnt, a munkahelyén még egy helyre, ahol gyakran töltötte az idejét, kis emléktáblát is raktak neki, pedig semmit nem csinált, nem volt se vezető, se senki.
20-as: hogy jött ide a pénz? De azért köszi.
21-es, ez is érdekes.
Köszi mindenkinek.
A temetés nem a halottnak van, hanem az élőknek, hogy azok a szálak akikhez életében kapcsolódott, lezárulhassanak és hogy a gyászoló család, barátok lelki támogatást kapjon.
Na most, ha a te családod nagy, sokan ismertek, akkor sokan lesznek mert illik elmenni mert hogy néz az ki már ha nem.
De ez nem jelenti azt, hogy ezek az emberek mind mély emberi kapcsolatot ápoltak veled. Lehet hogy mittudomén az X családtag Y barátai.
"Legbelül arra vágysz,hogy a te temetésedre is sokan menjenek majd el."
Legbelül, mi? A kérdésemből ez szó szerint kiderül...
Utolsó, köszönöm, ez is jogos válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!