Szerintetek milyen életet kell ahhoz élni, hogy az ember
temetésére nagyon sokan eljöjjenek?
Figyelt kérdés
A nagybátyám pár éve halt meg. A temetésére rengeteg ember eljött, akiket nem is is ismertem az előtt, némelyiket még apukám sem. Ott voltunk mi, a rokonság, illetve kollégái és barátai. Nem is tudom, hány ember volt, de tudjátok, mint a filmekben, hosszú-hosszú sor kísérte utolsó útjára. Na most a nagybátyám sosem nősült meg, nem volt gyereke, addigra a szülei sem éltek, és igazából nem volt az a nagyon kimozdulós fajta. Nem volt sportos alkat, sőt, el volt már hízva, nem mondhatnám, hogy rengeteg helyre eljárt.
Téged komolyan ez foglalkoztat,hogy miután meghalsz hányan mennek el a temetésedre ? Sztem te se nagyon mozdulsz ki a házból ha ennyi időd van a halálod utáni tervezésre :D
2015. okt. 21. 00:23
2/25 anonim válasza:
Temetésre általában távoli ismerősök is elszoktak menni.
De az ember saját temetésén már nem teljesen mindegy, hogy ki van ott?
2015. okt. 21. 00:32
3/25 A kérdező kommentje:
Hová kéne kimozdulnom hajnali 1-kor? Sosem értem az ilyen válaszokat. Ezt a kérdést beírni kábé 1 perc volt. Még annak is, aki nem tud gépelni, max 5 perc lenne. Gondolkodom dolgokon, mert időnként eszembe jutnak gondolatok, nem csak az, ami szembe jön velem az utcán. Nem értem sosem, mire jó ezt megjegyezni kérdéseknél, hogy ki miért gondolkodik min. Nyilván nem az egész napom ment rá a kérdésemre.
Eljárok otthonról.
És azt sem hiszem el, hogy nem értettétek meg a kérdés lényegét. Nem akartátok. Abból indultam ki, hogy ehhez az életben kell tenni, amikor értelemszerűen még élsz. És akkor az életed is másmilyen, ha a temetéseden sokan vannak. A távoli rokonok szerintem nem biztos, hogy elmennek. Minden más temetésen, amit láttam, állt 10 ember. És nem azért, mert már kihalt körülöttük mindenki.
2015. okt. 21. 00:44
4/25 A kérdező kommentje:
Amúgy meg valamit kérdeztem, nem azt, hogy hasznos-e.
2015. okt. 21. 00:44
5/25 anonim válasza:
Az én nagybátyám ravatalozóján is nagyon sokan voltak, és ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy elég fiatalon meghalt, mert hát úgy tényleg nehéz összehozni egy nagy gyászoló tömeget, ha a baráti kör legalább fele már meghalt, mert mindenki 90 felett van. Erre rásegít, ha váratlan valaki halála, mert akkor még inkább eszébe juttatja az embereknek, hogy hoppá, halandók vagyunk, mennyi kihasználatlan helyzet, nem ismertem eléggé stb.
2015. okt. 21. 00:46
6/25 anonim válasza:
1-es vagyok.
Legbelül arra vágysz,hogy a te temetésedre is sokan menjenek majd el. De hogy ez minek jó. Nem mind1 neked akkor már ? Mindegy is minek irtad ki a kérdést. Úgy butaság ahogy van.
2015. okt. 21. 00:50
7/25 A kérdező kommentje:
Utolsó: mint mondtam, akinek a temetésén sokan vannak, az az életét is jellemzi. Márpedig az nem mindegy, hogy az élete milyen. További válaszaidat ignorálom, mert nem kértem a kérdésem minősítését, választ kértem.
Másiknak köszönöm.
2015. okt. 21. 01:00
8/25 A kérdező kommentje:
Egyébként meg persze, nem fontos, mi van, amikor már nem élsz, mégis rengeteg ember rendelkezik arról, hol, hová temessék, vagy égessék el. Meg hogy őt ne egyék a kukacok. Ezt tömegével mondják az emberek, én ezt tartom hülyeségnek (nem mindegy, mi lesz a foszló testtel?), mégse nevezem butaságnak a másik előtt.
2015. okt. 21. 01:01
9/25 anonim válasza:
Nem mindegy, milyen közösségbe tartozott fiatalabb korában. Pl. a bencés gimibe járók közül nagyon sokan a belépnek a diákszövetségbe is, tartják egymással a kapcsolatot, ismernek más évfolyamban vagy régen végzetteket is, összetartó társaság. Vagy esetleg olyan munkahelyen dolgozott, volt netán valamilyen közösségi tevékenysége fiatalabb korában stb., stb. Nem biztos, hogy önmagában az élete minősége határozza meg ezt a dolgot, sokkal inkább az, hogy mennyire összetartó társaságba tartozott.
2015. okt. 21. 01:37
10/25 anonim válasza:
Szerintem nem az a fontos hogy hányan vannak ott a temetésen ,hanem hogy hányan fognak kijárni a sírjához az évek során
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!