Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mikor jönnek vagy már rájöttek...

Mikor jönnek vagy már rájöttek e az emberek, semmi értelme a sok információnak?

Figyelt kérdés

Okostelefont meg a tabletet bámulja a legtöbb ember, nézi a híreket, face oldalát, benne a hírfolyamát, vagy mást olvas és belebakulva mindig a híráradatot olvassa, de 2-3 óra múlva a felére sem emlékszik mert annyi az adat mennyiség, hogy nem emlékszik rá.

De nem figyel oda ami körülveszi, emberek, tárgyak, környezet, szép vmi vagy egy érdekes dolog, mert folyton a kütyüt bámulja a keze s a nyaka is megfájdult tég és már 15X törölte meg a kijelzőt és a kezét.

2015. okt. 20. 20:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Ez csak egyre rosszabb lesz. A túl sok információ akár el is butíthat valakit. Felületessé teszi a gondolkodást.
2015. okt. 20. 20:46
 2/12 anonim ***** válasza:
A szűretlen információáradat az, ami értelmetlen, ebben egyetértünk, meg kell találni az egyensúlyt. A facebook az online bulvársajtó mellett a leghaszontalanabb infóforrás (szerintem), 99,9%-a csak zaj.
2015. okt. 20. 20:47
 3/12 anonim ***** válasza:
A bölcsességet felváltotta az informáltság - nem jó ez így.
2015. okt. 20. 20:55
 4/12 anonim ***** válasza:
Lepontozhattok, de akkor is lehetséges. (első voltam)
2015. okt. 20. 21:15
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
És ezzel mi a gond? Inkább bírjon valaki felesleggel, mintsem hiánnyal. Az elhülyülés nem innen kezdődik, különben a fejlett országok iskolái retardáltakkal lenne tele.
2015. okt. 20. 21:35
 6/12 A kérdező kommentje:

A fiataloknak megtiltanám, 16 éves korig, valaki olvasta milyen a gyerekek tudás szintje? Pocsék, felmérésekben már katasztrófálisan teljesítenek, az elbutulás ami ezek az eszközök használatából ered pocsék. Nem tudnak lassan írni, fogalmazni, számolni helyesen, gondolkodni, összetett mondatokban beszélni, mindent tőmondatokkal beszélnek, ahogy a telefonon a szleng szavakkal írnak.

De fárasztó is a szemnek, az agynak a sok információ és az összpontosítás az apró betűkre. És ugye ott van az, hogy a leejtés veszélye, hányszor tönkre mennek leesés miatt, vagy egyéb okok miatt. Vagy a lopástól való félelem, hányszor kilopták már az ember kezéből, táskájából.

2015. okt. 20. 21:46
 7/12 anonim ***** válasza:
55%

"De fárasztó is a szemnek, az agynak a sok információ és az összpontosítás az apró betűkre."

Nono...a sok információ még senki agyának sem ártott meg, max. ha magolnia kellett és idegeskedett. A betűk meg a szemet vágják gallyra elsődlegesen, de nem a méretűk miatt (mondjuk az extra kicsi tényleg necces) hanem a fényviszonyok és szem-képernyő távolság miatt.

"Pocsék, felmérésekben már katasztrófálisan teljesítenek"

Milyen felmérések? A magyarországi adatok siralmát én másnak tulajdonítom be.

Viszont az iskolán belüli internet hozzáférést én is letiltanám. És a túlzott számítógép használatot, a gépírás és gyakorlatias informatika kivételével. Ezek tényleg csak zavaró tényezők.

2015. okt. 20. 21:54
 8/12 anonim ***** válasza:

"A facebook az online bulvársajtó mellett a leghaszontalanabb infóforrás (szerintem), 99,9%-a csak zaj."

Így-így. Ráadásul inkább csak érzelmeket gerjesztenek, mint gondolatot.

A valóban érdekes és értékes dolgok pedig elsiklanak az ember mellett mindeközben.

2015. okt. 21. 00:20
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem is azért nézzük. Ez nem olyan jellegű infó, mint hogy mikor jön a busz, hanem szórakozás. A legtöbb könyvnek a részletes tartalmára sem emlékszem, amit olvastam, de attól még olvasni jó volt őket.
2015. okt. 21. 00:47
 10/12 anonim ***** válasza:

"az elbutulás ami ezek az eszközök használatából ered"

Azert oroulok hogy ekkora szakertoje vagy a temanak :)

2015. okt. 21. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!