Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vannak sokaknak olyan...

Miért vannak sokaknak olyan téves elképzelései a bántalmazott gyerekekről?

Figyelt kérdés

Általánosságban elterjedt tévhitek például, hogy az ilyen gyerekek gyengék, határozatlanok, kommunkiációs és szocializációs problémáik vannak, nem tudnak párkapcsolatot léteséteni, és még sorolhatnám napestig.

Engem is durván bántalmaztak, de az egyetlen, ami megmaradt, hogy teljesítési kényszerem van, magammal szemben maximalista vagyok. Viszont könnyen barátkozom, nincsenek kommunikációs problémáim, sem önbizalomhiányom, és párkapcsolatom is volt/van. Elköltöztem külföldre, nagyon jó körülmények közt élünk.

És nem nem vagyok határozatlan se, inkább nagyon erős egyéniség.

N

2015. okt. 18. 22:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
86%
Ha annyira nagyon erős egyéniség vagy, akkor miért itt bizonygatod ezt?
2015. okt. 19. 00:26
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül gyengék, sőt...

Kommunikáció, szociális képességek terén változó a helyzet, minden ember különböző.

Határozatlanság?

Igen,jellemző rájuk.

Párkapcsolat terén már jóval hasonlóbb az összkép,akiket durván bántalmaztak, ráadásul nagyon korán, azoknál nagyon nagy az esélye egy felnőttkori bántalmazó párkapcsolatnak.

Nem tévhitek ezek, tudományosan alátámasztott dolgok.

Olvass utána a témának,utána oszd az észt,meg nem árt,ha az ember,legalább saját magával őszinte...

2015. okt. 19. 01:11
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem mindegy hogy gyerekről vagy felnőttről van szó.

Én például gyerekként tipikusan olyan voltam, mint amit leírtál, most felnőttként meg rengeteget fejlődtem.

Sőt, szerintem valamilyen szinten ezek együtt tudnak működni, és hol az egyik, hol a másik érzés kerül felszínre. Lehetsz könnyen barátkozó, de attól még lehetnek szocializációs problémáid is, az önbizalom is olyan dolog, hogy egyszer azt érzed te vagy az atyaúristen, máskor meg totál elmegy.

De mondom részemről az egész kérdés keszekusza. Egyrészt abból kiindulni hogy "bezzeg én" nem feltétlenül jelöli az általános helyzetet. Szerintem valahol ez a fajta viselkedés is problémára utal, mikor valaki hall egy általánosságot, és neki azonnal meg kell magyarázni hogy "az nem úgy van, mert ÉN más vagyok".

Meg mondom, más egy gyerek, aki bele van kényszerülve a helyzetébe, meg más egy kvázi felnőttel példálózni, akinek éppen bejött az élet. Kicsit olyan ez, mint amikor valaki 6 hónap munkakeresés után munkát talál és másnap elkezdi a többi munkakeresőt leszólni, hogy "hát miért nem dolgoztok, én is találtam munkát".

2015. okt. 19. 02:14
 14/14 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy a hajlam megvan rá, onnantól kezdve meg a gyerek alapszemélyiségén múlik (hogy mokányabb-e vagy instabilabb). Én pl. beleesem ebbe a gyenge-határozatlan körbe, vagyis úgy fogalmaznék, hogy rohadt sok küzdelemmel ma már annyira nem vagyok az, de tényleg voltak kommunikációs, szocializációs problémáim, amelyeknek még mindig vannak utózöngéi... pl. ritkán tudok azonnal feloldódni társaságban, gyakran nem találom a megfelelő szavakat beszélgetés közben.
2015. okt. 19. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!