Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A fiúk vagy a lányok okosabbak?

A fiúk vagy a lányok okosabbak?

Figyelt kérdés

Ez nem tudományos kutatás, meg ilyesmi, csak érdekel, hogyha lenne egy ilyen kérdés mondjuk egy pszichológiai teszten, melyiket jelölnéd meg válasznak úgy, hogy nincs gondolkodási idő.

Lehetséges válaszok:

- a fiúk okosabbak

- a lányok okosabbak

Pontosan egyet lehet megjelölni :)

Kort/nemet is írjatok!

2015. okt. 17. 13:53
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Nagyon nehéz megérteni, hogy nem arra irányult a kérdés, hogy hogy lehet tudományos módszerekkel mérni az "okosságot", vagy hogy tehetünk-e általánosító kijelentéseket a női/férfi nem egészéről? :)

Ez most nem erről szól!

"A fiúk vagy a lányok okosabbak?" kérdés, olyan, mintha azt kérdezném:

- Melyik nép a kulturáltabb, a francia vagy az orosz?

- A barna vagy a szőke nők az okosabbak?

Mindkettő "hülye kérdés", mert a "kulturáltságot" vagy az "okosságot" nem lehet mérni, általánosítani meg pláne nem: mind az oroszoknál, mind a franciáknál voltak kimagasló tudósok, írók, mind szőkében, mind barnában találunk nagyon okosakat és nagyon butákat is.

MÉGIS, az emberekben él egy ösztönös, irracionális kép, ami azt mondja, hogy (tegyük fel) a francia nép inkább szimbolizálja a kulturáltságot, mint az orosz, a szőke nőkről pedig a tipikus buta nő ugrik be sokaknak.

Szóval a kérdés még egyszer (és utoljára):

A fiúk vagy a lányok okosabbak?

Egy intelligens, tehetséges, okos fiú képe ugrik be először vagy egy intelligens, tehetséges, okos lányé?

2015. okt. 18. 10:21
 22/24 anonim ***** válasza:

Én okosabb vagyok mint egy 5.es. Az jó?

17/L

2015. okt. 18. 10:48
 23/24 anonim ***** válasza:
Jó akkor kimondom, szerintem általánosságban a férfiak okosabbak. Bár ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy én is férfi vagyok így a férfiak gondolkodása érthetőbb számomra. Most jó?
2015. okt. 18. 12:10
 24/24 A kérdező kommentje:

Teljesen jó.

Egyébként szerintem az van, hogy mindkét nem ösztönösen általánosságban a férfiakat tartja okosabbnak.

2015. okt. 18. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!