A fiúk vagy a lányok okosabbak?
Ez nem tudományos kutatás, meg ilyesmi, csak érdekel, hogyha lenne egy ilyen kérdés mondjuk egy pszichológiai teszten, melyiket jelölnéd meg válasznak úgy, hogy nincs gondolkodási idő.
Lehetséges válaszok:
- a fiúk okosabbak
- a lányok okosabbak
Pontosan egyet lehet megjelölni :)
Kort/nemet is írjatok!
Nagyon nehéz megérteni, hogy nem arra irányult a kérdés, hogy hogy lehet tudományos módszerekkel mérni az "okosságot", vagy hogy tehetünk-e általánosító kijelentéseket a női/férfi nem egészéről? :)
Ez most nem erről szól!
"A fiúk vagy a lányok okosabbak?" kérdés, olyan, mintha azt kérdezném:
- Melyik nép a kulturáltabb, a francia vagy az orosz?
- A barna vagy a szőke nők az okosabbak?
Mindkettő "hülye kérdés", mert a "kulturáltságot" vagy az "okosságot" nem lehet mérni, általánosítani meg pláne nem: mind az oroszoknál, mind a franciáknál voltak kimagasló tudósok, írók, mind szőkében, mind barnában találunk nagyon okosakat és nagyon butákat is.
MÉGIS, az emberekben él egy ösztönös, irracionális kép, ami azt mondja, hogy (tegyük fel) a francia nép inkább szimbolizálja a kulturáltságot, mint az orosz, a szőke nőkről pedig a tipikus buta nő ugrik be sokaknak.
Szóval a kérdés még egyszer (és utoljára):
A fiúk vagy a lányok okosabbak?
Egy intelligens, tehetséges, okos fiú képe ugrik be először vagy egy intelligens, tehetséges, okos lányé?
Én okosabb vagyok mint egy 5.es. Az jó?
17/L
Teljesen jó.
Egyébként szerintem az van, hogy mindkét nem ösztönösen általánosságban a férfiakat tartja okosabbnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!