Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Focirajongó emberek, drukkerek...

Focirajongó emberek, drukkerek = buták? Általánosítás, de vajon van alapja?

Figyelt kérdés

A barátok, ismerősök között nagyjából felmértem, hogy kik drukkolnak focicsapatoknak, szurkolók, neten/tévében meccset néző férfiakról van szó.

15 ilyen embert ismerek nagyjából 100-120 ismerősből (mind férfi, most csak róluk van szó). 22-55 év közötti emberek.

Ahogy tudom, egyikük sem rendelkezik érettséginél magasabb végzettséggel, sőt, legtöbbjük fizikai munkát végez. (Abba most ne menjünk bele, hogy a továbbtanulás nem fokmérője az intellektusnak! Tudom jól, de lehet köze hozzá azért...:) ) Továbbá - egyikükről sem mondanám azt, hogy különösebben eszes lenne..

Nekem speciel nincs bajom a focirajongókkal, maximum különcnek tartom őket, de lesokkolt ez a rögtönzött felmérés. Én pl nem tévézem, nem nézek közvetítéseket, nem köt le a sport bámulása.

Nyugtassatok meg, hogy a fenti, kérdésben szereplő általánosításnak nincs valóságalapja!

2015. okt. 9. 19:36
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Nekem több olyan ismerősöm is van, akinek nagy az IQ-ja, és nagy focidrukker, viszont érzelmileg olyanok, mint a gyerekek vagy egyenesen rosszindulatú emberek, mert manipulatívok, tehát alacsony az EQ-juk. De ezzel sem szabad általánosítani, mert pl. Eszterházy Péter is szerette a focit, és sok maradandó alkotása van. 38/F
júl. 6. 08:49
 22/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ! Legtöbben ugye pont a kivételeket (pl saját magatokat) írjátok, ami tökjó, csak pont engem erősít meg a tézisemmel kapcsolatban.
júl. 6. 16:34
 23/28 anonim ***** válasza:

Minek kérdezel, ha már rég eldöntötted hogy igazad van?

júl. 8. 11:45
 24/28 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy igazam van-e, leírtam, hogy mit tapasztalok, mások tapasztalata is érdekel, de jellemzően a kivételeket írják (hogy ismernek 1-2 művelt focirajongót), ami enyhén szólva nem cáfolja az elméletemet.
júl. 8. 13:26
 25/28 anonim ***** válasza:

Hogy a fenébe ne cáfolná azt, hogy a buta emberek halmaza EGYENLŐ a focirajongókkal, illetve azt hogy az ismerőseid közül "egyikük sem" így vagy úgy...?

júl. 8. 13:31
 26/28 anonim ***** válasza:

Fizikai munkát végzek,nincs magas végzettségem,a focit sosem szerettem.Olyan "Eléd rakjuk,ezt csináld,ezt nézd,érezd magad férfiasnak tőle,nyert a csapatod,örülj neki mint kisgyerek a csokinak" hatása van,mintha valóban az egyszerűbb felfogású embereknek nyomatnák.Ismerek focirajongókat,hát nem mondom mindegyikre,hogy túl eszes,mondjuk nem mind egyforma,meg hát mindenki más területeken jó az életben,amellett,hogy szereti a focit.

Szóval azért nehéz ezt megítélni.Talán egyedül a focihuligánokra mondanám,hogy igencsak buták.Valahogy nem tudok sok értelmet belelátni abba,aki azért megy egy meccsre,hogy balhézhasson.

aug. 21. 08:49
 27/28 anonim ***** válasza:
Én nem gondolom azt, hogy mindegyik focidrukker az lenne. Viszont bizonyos típusú focidrukkereket nem ismerek képzettebb, tanultabb és úgy egyáltalán intelligensebb emberek között. Értem ez alatt a saját csapatuk miatt közösségi médiában habzó szájjal fröcsögő, focihuligánkodó, autófeltörő, meccsekre kijárva vagy otthon kőbányaizás közben böfögve a másik csapat játékosait vagy a bírót undorító módon, ordítva fikázó arcokat. De van olyan értelmes, kedves, kulturált ismerősöm, aki szereti a focit, jár is bizonyos meccsekre.
aug. 21. 15:55
 28/28 anonim ***** válasza:

Magyarországon a drukkerek többsége tényleg elég sötét. Ha megnézed mondjuk az NSO-t,láthatod, h a legtöbb hozzászóló sötét, mint az éjszaka. Nem beszélve azokról, akik mondjuk kimentek az EB meccsekre.

Az értelmesebbeket inkább külföldi csapatok magyar oldalán látom (pl. vörös fonat)

aug. 21. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!