Focirajongó emberek, drukkerek = buták? Általánosítás, de vajon van alapja?
A barátok, ismerősök között nagyjából felmértem, hogy kik drukkolnak focicsapatoknak, szurkolók, neten/tévében meccset néző férfiakról van szó.
15 ilyen embert ismerek nagyjából 100-120 ismerősből (mind férfi, most csak róluk van szó). 22-55 év közötti emberek.
Ahogy tudom, egyikük sem rendelkezik érettséginél magasabb végzettséggel, sőt, legtöbbjük fizikai munkát végez. (Abba most ne menjünk bele, hogy a továbbtanulás nem fokmérője az intellektusnak! Tudom jól, de lehet köze hozzá azért...:) ) Továbbá - egyikükről sem mondanám azt, hogy különösebben eszes lenne..
Nekem speciel nincs bajom a focirajongókkal, maximum különcnek tartom őket, de lesokkolt ez a rögtönzött felmérés. Én pl nem tévézem, nem nézek közvetítéseket, nem köt le a sport bámulása.
Nyugtassatok meg, hogy a fenti, kérdésben szereplő általánosításnak nincs valóságalapja!
Nincs is ezekkel gond, köszönöm a példákat.
Viszont!
Kiragadtatok 1-2 személyt, akit ismertek, okos ÉS focirajongó. Egy percig sem állítottam, hogy okos ember nem lehet futballőrült. Csak annyit, hogy az átlagos focirajongó bizony nem feltétlenül magasan kvalifikált..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!