Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek arról hogy...

Mi a véleményetek arról hogy egy 23 éves lány igazi bundát visel ha nagyon hideg van télen?

Figyelt kérdés

2015. szept. 28. 21:12
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Utolsó: ha az ember nem avatkozott volna bele a természet rendjébe, nem irtotta volna ki a tápláléklánc egy-egy elemét, akkor nem létezne túlszaporulat, nem "kellene" semmilyen állatot ritkítani, megmaradt volna az egyensúly. És ne mondd azt, hogy minden levadászott állatot szőröstől-bőröstől hasznosítanak, mert nem így van, ezt a húsáért, azt az agancsáért, amazt az agyaráért, a negyediket a bőréért, az ötödiket csak úgy ölik meg, mert miért ne. Nem is kell radikális állatvédőnek lenni ahhoz, hogy megértsd, mi a baj ezzel. Tudod jól te is, hogy sok állatfajt kifejezetten csak a bundájuk miatt vadásznak, hogy méregdrága divatcikk legyen belőlük. Nem az erdőben kilőtt szarvasból.
2015. szept. 29. 22:57
 22/23 anonim ***** válasza:

"Utolsó: ha az ember nem avatkozott volna bele a természet rendjébe, nem irtotta volna ki a tápláléklánc egy-egy elemét, akkor nem létezne túlszaporulat, nem "kellene" semmilyen állatot ritkítani, megmaradt volna az egyensúly."

Ott van az a bazi nagy HA a mondat elején. Persze, ha nem lenne hideg, nem vennék kabátot azért, mert kimegyek a házból, de ennek pont annyira van köze a témához, mint annak, hogy az ember mibe avatkozott bele, meg mibe nem. Az ember szőröstül-bőröstől a természet része, mi is csak egy állatfaj vagyunk, akár tetszik akár nem.

"És ne mondd azt, hogy minden levadászott állatot szőröstől-bőröstől hasznosítanak, mert nem így van, ezt a húsáért, azt az agancsáért, amazt az agyaráért, a negyediket a bőréért, az ötödiket csak úgy ölik meg, mert miért ne."

Egy szóval nem mondtam, hogy mindent szőröstül-bőröstül hasznosítanak. Van amit csak tényleg azért lőnek ki, mert túlszaporodik. Nyilván ha rókát kell ritkítani, akkor nem fogják megenni, de tőlem nyugodtan megnyúzhatják ha egyszer úgyis le kell lőni, mondd ez téged miért zavar? Az orvvadászoktól nekem is hányingerem van, de a hivatásos, normális vadászat miért baj?

"Nem is kell radikális állatvédőnek lenni ahhoz, hogy megértsd, mi a baj ezzel. Tudod jól te is, hogy sok állatfajt kifejezetten csak a bundájuk miatt vadásznak, hogy méregdrága divatcikk legyen belőlük. Nem az erdőben kilőtt szarvasból."

Igen, van olyan állat amit csak a bundájáért tenyésztenek, vagy azért vadásznak. És? A csirke, amit a húsáért meg a tojásáért tartanak, az miért nem zavar? Akik vadásznak, azok etetik télen az állatokat, azok oltják őket, azok tartják meg egyáltalán az erdőket. Nem te mész ki télen -20 fokba takarmányt hordani az erdő közepére hajnalban, jól sejtem?

Ez pont ugyan olyan idiótaság, mint amikor karácsonykor nekiállnak egyesek azon replikázni, hogy miért nem vesz mindenki műfenyőt, miattuk kell azt a sok-sok fát kivágni. Csak abba nem gondol bele, hogy a kutya f..sza nem ültetne fenyőt, ha nem venné meg senki. Lenne a helyén krumpli, aztán az biztos jobb lenne.

2015. szept. 30. 20:01
 23/23 anonim ***** válasza:
Ellene vagyok ,hogy valódi bundából csináljanak ruhát de attól függetlenül rohadt jól néz ki és szerintem sokkal elegánsabb mint sok más mai divatos ruha
2015. szept. 30. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!