Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az együttérzés, őszinteség...

Az együttérzés, őszinteség gyengeségből fakad?

Figyelt kérdés

En már annyiszor ráfizettem erre a rossz természetemre.Ha valaki hozzám fordult bármilyen problémájával, átéreztem a helyzetét.Igyekeztem lelket önteni belé, ha másképpen nem tudtam rajta segiteni.Mégis õk voltak azok,akik hátat forditottak nekem.Miért van ez,annyira megerõsödnek,hogy utána már nem számit a másik annyira sem,hogy felhivja, és te jól vagy?pl.Egy ismerõsöm tavaly kórházba került, nem volt senki,aki visz kaját neki, vagy erõt önt belé.Azóta fel sem hivott.Tegnap felhivtam,hogy megkérdezzem hogy van.A válasza az volt,hogy most megy vásárolni, és hivjam fel kb.2 órakor.Nem dolgozik otthon van.En nem hivtam vissza, de õ sem engem.

Ugy gondolom,hogy változtatnom kell, mert igy csak egymásutáni csalódások érnek.

2015. szept. 19. 12:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, illene viszonozni az érdeklődést.

De a másik az, hogy ha valaki segít, annak vagy ne legyen ára, ne viszonzásért tegye, vagy ismerje be, hogy nem kis érdek is volt benne. Segítek a másiknak, ezzel magamhoz kötöm: legyen a barátom, vagy csak beszélgessen, foglalkozzon velem, viszonozza.

Egy segítség vagy önzetlen és akkor az a jutalom, hogy látom, tényleg segítettem, vagy csereüzlet és akkor megértem a csalódást, hogy nem kaptad meg a segítséged árát.

A másik: ha segítségre van szükséged, lehet mondanod kellene és nem azt várni, hogy kihúzzák belőled.

Vásárlás közben tényleg nem lehet beszélni normálisan telefonon. Ha később felhívod és megmondod neki, hogy miért lenne szükséged rá lehet, minden további nélkül segít. De így soha nem fogod megtudni.

2015. szept. 19. 12:45
 2/3 A kérdező kommentje:

Pontosan az a baj, hogy nem érdekbõl,hanem csak odafigyelésbõl,szeretetbõl tettem,teszek valamit.

Otthon volt még nem ment el vásárolni. A multkor is telesirta nekem a telefont, végig hallgattam és tegnap még azt sem kérdezi meg, hogy és te hogy vagy?Olyan,mintha le akart rázni, mert akkor visszahivott volna.

2015. szept. 19. 12:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor meg ne foglalkozz vele, ne fektess bele energiát. Oldja meg egyedül a problémáit.
2015. szept. 19. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!