Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én gyűlölöm, amikor egy...

Csak én gyűlölöm, amikor egy nő azzal jön, hogy milyen hangon beszélek vele?

Figyelt kérdés

A tököm tele van vele, hogy valamit el akarok magyarázni a nővéremnek, amiben nem volt igaza, és meg se hallgat, csak mindig a hangom ellen emel kifogást. Remek taktika, ha ki akarunk bújni az alól, hogy felelnünk kelljen a hülyeségünkért.

Miért ez a mániája minden nőnek? Valahol olvastam, hogy a nők több hangszínt használnak a kommunikációjuk során, mint a férfiak, és ezért van, hogy a férfi egyszerűen nem érti, amikor a nő arra hivatkozik, hogy milyen "hangsúllyal" beszélnek vele. Akárhogy is, engem baromira idegesít. A nők nem bírják az életben néha túltenni magukat azon, hogy HOGYAN mondunk nekik valamit, és koncentrálnának inkább a MIT-re?

2015. szept. 12. 14:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Puzsér sokszor baromságot mond és mellé a stílusa pont ugyan olyan, mint amikor jó dolgokat mond. De Puzsér egy média g**i, akarom mondani média sztár, akinek már brend szintű a stílusa és sokan ezért meg sem hallgatják, amiért csak Puzsér a felelős!

Ellenben, ha ugyan ezeket az információkat meg lehet nyugodt hangnemben is beszélni, akkor nyílván mindenki az utóbbit fogja választani.

Az érveidet kell felerősíteni és nem a hangerőt. Ilyen egyszerű.

Ha valakit zavar, hogy milyen hangnemben beszélsz. Kérj tőle bocsánatot a hangnem miatt és kérd meg, hogy akkor halgasson végig úgy, hogy visszafogottabban mondod el az érveidet és te is meg fogod hallgatni az ő érveit.

Néha már csak az is segít, hogy megérted, és megmutatod, hogy megértetted a másik mondani valóját. Ehhez nem kell sokminden. Ha ezt megteszed a másik látni fogja, hogy nem csak mellette akarsz elbeszélni, hanem valóban fogod az adást. De ettől még a saját véleményed is megvan.

"Az aktív meghallgatás" technikájára épülő tárgyalási módszer az, amit neked megkönnyítené az életedet, ha el tudnád sajátítani.

- Aktív meghallgatás:

1. Mutasd meg, hogy érted, hogy akarnak valamit.

2. Mutasd meg, hogy érted, Mit is akarnak?

3. Mutasd meg, hogy érted, Miért is akarják? (kételkedéssel ráébreszteni a másikat a mondanivalójának indokára: biztos a dolgában?)

4. Adjon nekik időt a válaszadásra.

- Harcoljon ki figyelmet magának:

1. Fejtse ki a saját gondolatait, és várjon.

(Jó, ha kérdez, és információt gyűjt. Rossz, ha közbevág, ellentmond, henceg)

2. Utaljon vissza mások érveikre.

3. Fejtse ki határozottan érveit, de maradjon barátságos. (A tények, nem vélemények. Ellenséges hangsúly elveszi a mondanivalót az érvek mögül.)

- Közös megoldás kidolgozása:

1. Ismerje meg mások véleményét (érdeklődjön mások elképzelései után)

2. Építsen ezekre a véleményekre

3. Ajánlja saját ötleteit (Másra erőltetni tilos. Meg kell kérdni, javasolni kell!)

4. A megoldást mindenki véleményéből építse.

(Na persze ez is okosságot tartalmaz, úgyhogy az admin nemsokrára törli ezt a hozzászólásomat is.)

2015. szept. 13. 09:58
 12/15 anonim ***** válasza:
TE sem nem vagy Puzsér sem nem vagy Coelho, hogy azokat hozd fel indoknak. :)
2015. szept. 13. 10:00
 13/15 A kérdező kommentje:

"TE sem nem vagy Puzsér sem nem vagy Coelho, hogy azokat hozd fel indoknak. :)"

Erről egy zen történet jut eszembe:

"A Mester a folyóparton sétált néhány tanítványával.

- Látjátok, hogy a halak hogyan fickándoznak kedvük szerint. Ez az, amit igazán szeretnek.

Egy idegen is meghallotta ezt a megjegyzést, s így szólt:

- Honnan tudod, hogy mit szeretnek a halak? Te nem vagy hal.

A tanítványok oktalanságnak vélték az idegen szavait. A Mester pedig mosolygott, mert úgy vélte, hogy ez egy bátor, kutató szellemű ember. Kedvesen válaszolt:

- S te, barátom honnan tudod, hogy én nem vagyok hal? Te nem vagy én.

A tanítványok nevettek, mert azt hitték, hogy ez egy jól megérdemelt rendreutasítás volt. Csak az idegen hökkent meg a válasz mélységén. Egész nap ezen gondolkodott, míg végül estére kelve, a kolostorba ment, s így szólt:

- Talán nem is különbözöl annyira a halaktól, mint ahogy gondoltam. De én sem tőled."

Szóval ha azzal érvelsz, hogy én nem hozhatnám fel Puzsért és Coelhót, mert egyik sem vagyok, akkor kapásból a te érvelésed se helytálló, mert te is engem hozol fel, mint valakit, aki mást hozott fel. Természetesen az egész butaság, hisz miért ne hozhatnánk fel indoknak valaki mást az érvelésünk során?

Egyébként Puzsérral kapcsolatban nem értünk egyet. Én nagyon tisztelem az ő munkásságát, és nem értek egyet abban, hogy médiaprosti lenne, de sajnos a stílusa és a természete miatt valóban nem tudja megvalósítani magát sok területen.

2015. szept. 13. 15:15
 14/15 anonim ***** válasza:

Öcsém,a kérdéstől már kilóméterekre eltértünk és a hülyeségen vitáztok...

A válasz a kérdésre,ja idáig te gyűlölöd azt ha egy nő azzal jön hogy milyen hangon beszélsz vele.Normálisan is meg lehet valamit mondani,nem kell üvölteni,mert nem fog tudni egy ember arra figyelni hogy te miközben kiabálsz,megértse mit is akarsz.

2015. szept. 13. 19:22
 15/15 A kérdező kommentje:
Igen, csak én nem gondolom ilyenkor azt, hogy ez "üvöltés", mert nem az. Pont az a problémám, hogy úgy veszem észre, a nők akkor is azt mondják, hogy egy férfi kiabál, amikor a férfi ezt nem úgy érzékeli.
2015. szept. 14. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!