15 éves lány vagyok, és meg akarok halni. Igazából nem tudom mit mondhatnék még, mit gondoltok? Bővebben lent.
A legtöbb amit tehetsz, hogy abbahagyod a saját magad bántalmazását mind lelkileg, mind fizikailag. A vágással enyhíteni szeretnéd a benned lévő fájdalmat, de van erre sok más lehetőséged is, főleg ilyen fiatalon. Keresd meg az okokat, hogy mitől alakulhatott ez ki, ha új társaságba kerültél (pl.: gimi), vagy esetleg nem foglalkoztak Veled eleget. Beszéld meg valakivel, lehetőleg egy idősebbel, felnőttel, és azzal is könnyebb leszel, hogy kiadod magadból. Középsuliban szokott lenni iskolapszichológus, nálunk is mentek néhányan hozzá, és fel lehet úgy is keresni, hogy más ne tudjon róla. Az új tanév pedig remélhetőleg elvonja a figyelmed az ilyen gondolatoktól.
Kitartást! :)
"Igazából nem tudom mit mondhatnék még" És lent kifejted sok-sok mondatban. Azt hiszem ez sokat elárul arról, hogy össze vagy zavarodva. Valóban nem látni semmi olyat, ami indokolná ezt az állapotot. Én legutóbb 3 éve, 14 évesen voltam hasonló helyzetben, csak akkor azért, mert "hős szerelmes voltam" és szakítottunk a (volt) barátnőmmel.
Ez pszichés probléma, születni nem lehet vele, csak egy folyamatban kialakul. (azt hiszem)
Ez máris jó jel, hogy felismerted, hogy probléma van. Az lenne a legjobb, ha beszélnél erről a szüleidnek vagy egy pszichológusnak, esetleg hívj fel a lelki segélyt nyújtó vonalat. Van ilyen, kifejezetten az ilyen korosztálynak és félned sem kell, mert titoktartás kötelezi őket.
Egy emberélet ennél többet ér...
Én azt hiszem, értem, mi lehet a gond. Írtad, hogy nem tudod, miért vágysz a halálra, de azt is, hogy egyedül érzed magad. Valószínűleg ez a probléma.
Én is voltam sokszor egyedül, mert nem mindenki értett meg az osztályban, a szüleimnek sem mindig volt ideje figyelni rám.
Szerintem segíthet, ha valamilyen más közösségben is próbálsz barátkozni. Például, nem tudom, az osztálytársaidra gondoltál-e. Ha az osztálytársak nem szeretnek, akkor megpróbálhatnál barátokat szerezni pl. más osztályokból, a tesóid/unokatesóid/stb. barátai közül, valahol, ahol hasonló érdeklődésű fiatalok vannak. Akár itt, gyakorin is írhatsz valakinek. Például eznemlényeges is mondta, hogy írhatsz neki, de akár nekem is, ha szeretnél.
Ha attól félsz, hogy meg kell öregedned, az nem jó dolog. Lehet, hogy ez a fóbia váltja ki benned (az egyedüllét mellett) ezeket az érzéseket.
Szerintem érdemes lenne pszichológushoz menned, ő biztos sokat tudna segíteni a depresszió és a fóbiád legyőzésében.
Nem lehet depresszióval születni, ez csak kialakulni tud. (Bár hallottam róla, hogy egyes gének növelhetik a valószínűségét a kialakulásának.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!