Ti mertek álmodozni? Mekkorát mertek álmodni, előre tervezni? Látjátok a fényt az alagút végén?
Szürke hétköznapok, nem sokkal színesebb hétvégék. Egyik nap a másik után, egyik napról a másikra...
Régen fiatalabban, család és élettapasztalat nélkül még voltak álmaim, terveim, de manapság...
Persze, olykor elkalandoznak a gondolataim, főleg ébredésnél, ha kellemeset álmodok és van időm félálomban fantáziálni. De ébren nem merek még tervezni sem, nemhogy álmodozni.
Észrevettem magamon, kifejezetten kerülöm manapság az olyan cikkeket, melyek álmodozásra adnak lehetőséget nekem. Pl. autókról, kertekről, házakról, melyeket szívesen elfogadnék, de még a reklámújságokat sem szeretem egy ideje.
Úgysem vehetem meg, soha nem érem el, miért nézegessem!
Nem mondom, hogy csórók vagyunk, ám évek óta csak a létfenntartásért dolgozunk. Ruhákat a torkálóból, legfeljebb a lidl-ből vásárolunk néha. Főként, ha már nagyon muszáj. Ezenkívül tulajdonképp csak kajára és rezsire megy a keresetünk. (gondolom, sokan vannak evvel hasonlóan)
Keretes házban lakunk, de azt is csak munkával tudjuk szépíteni, ami nem mindig elég. Eszközökre, anyagokra már nemigen telik. :-( Szeretem csinálni, ill. szeretném, de pénz nélkül nehéz még azt is.
Fizetős rendezvényekre nincs keretünk, csak az ingyenesekre....
Bocsi, hogy kifakadtam!
Azt nem állítottam, hogy magányos vagyok, sem azt, hogy boldogtalan, sem, azt mindennel elégedetlen. Csupán a túlzott realista hozzáállás, ami jellemez minket.
Külföldön?
Felmerült, de két kisgyerekkel, részemről nyelvtudás nélkül... és ismét a pénzhiány, hiszen valamiből neki kellene indulni, ott is pénzből tartja fenn magát és családját az ember.
Arról nem is beszélve, betegségeink is vannak, melyek szintén arra ösztönöznek, ne nagyon ugráljunk.
Ha most kimennénk nyugatra, olyanok lennénk, akár a hozzánk érkező menekültek.
Itthon legalább van hol laknunk, eléldegélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!