Miért olyan hülyén szállnak fel az öregek a biciklire?
Mindegyik úgy csinálja, hogy az egyik oldalára rááll, lökdösi magát a lábával, majd hirtelen felugrik.
Miért nem ül fel rendesen és kezdi el tekerni?
nem tudom,falun a fiatalokat is így látom felszállni.
én biztos hanyatt esnék úgy
Örülök, hogy más is észrevette :)
Hátha valaki meg tudja válaszolni.
Nem nehéz megérteni pedig. Ha álló helyzetből kezdesz el tekerni, sokkal nagyobb erőt kell kifejtened a comboddal a tehetetlenségi erő miatt. Az öregeknek egyszerűen nincs elég erő a lábában ahhoz, hogy így induljanak, úgyhogy rásegítenek egy kicsit a rollerezéssel.
Arról nem is beszélve, hogy indulásnál a legkönnyebb elborulni, különösen ha az emberben nincs erő ahhoz, hogy lendületesen induljon. Ezt meredek emelkedőn a jó erőben lévők is tapasztalhatják. A rollerezés ezen is segít.
30+ vagyok, még nem annyira öreg, de az én gyerekkoromban is minden lány rollerezve tanult meg felszállni a biciklire. Kivéve engem, mert nekem rossz az egyensúlyérzékem, állandóan eldőltem. Nem tudom miért, talán a lendület miatt, ahogy az egyik válaszoló írja.
Egyébként a régi bicikliken csak a nők rollereztek, mert a férfibiciklik váza másmilyen, azon át kell tenni a lábunkat, csak úgy tudunk elindulni.
Szerintem azért mert túl magas a biciklije és nem tud ráülni és úgy elindulni. Szóval meg kell hogy lökje és amikor már megy, akkor kell felugrani rá. Amikor meg megállnak, akkor mindig leugranak róla, mert nem ér le a lábuk. :D
Na ezért vettem én alacsony vázas biciklit, amin lehet ülni álló helyzetben is. Utálnám, ha folyton ugrálnom kéne le-fel minden egyes piros lámpánál. Főleg, hogy férfivázas a bicajom és nem is bírnám olyan magasra lendíteni a lábam, hogy könnyen fel tudjak rá ülni. Folyton csak esnék-kelnék. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!