Másnak is feltűnt már, mennyire nem elfogadó nép a magyar?
Induljunk ki kezdésnek csak a "milyen nevet adjak a gyerekemnek" dologból.
Most is olvastam egy ilyen kérdést, de elég gyakori téma, hogy valaki különlegesebb nevet akar adni a gyerekének, mert neki az tetszik, és azonnal, mindenki lehurrogja, mert legyen inkább Kata vagy Júlia, illetve Béla vagy István.
Ez rettenetesen szánalmas. Nyilván nem arról beszélek, amikor valaki Gandalfnak meg Dömpinek akarja hívni a gyerekét, az se jó, de vannak gyönyörű hangzású, csak ritka, esetleg még el sem fogadott nevek. (ez meg a másik hülyeség, hogy listából kell választani a nevet... azért költözzek ki az USA-ba, hogy a gyerekem olyan nevet kapjon, amilyet én akarok, és ne is cikizzék érte egész életében?)
Minden, ami más, az rossz. Akinek nem inge, nem veszi magára, én ezt látom a környezetemben és az oldalon is.
Van olyan különleges név ami jó, meg van olyan ami nem. Nekem pl elég különleges (család)nevem van. 2 család él ilyen névvel, a miénk, meg egy erdélyi család aki a holokauszt miatt vette fel. Ha bemutatkozom az emberek megjegyzik a nevem(pl egyszer bementem egy telefonszervizbe mert elromlott a telefonom. kb 3 év múlva újra be kellett mennem és emlékeztek rám.
De egy Eprecske, Alma stb szerintem sem túl jó név. Persze óvoda végéig jó meg aranyos, de utána nem fog túl sok jót kapni miatta, még becézni sem lehet őket úgy, hogy ne hangozzon gyerekesnek
De az csak az egyik, hogy támadási felület, de amikor találkozol valakivel és elmondod a nved minden 2. embernek az a reakciója, hogy
-Mi?
-Mondd még egyszer.
-Ez egy név?
stb...Na ez is felemelő érzés tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!