Milyen sztereotípiák élnek a magyarokról külföldön?
Nagyon szeretnek enni. (jó is a konyhájuk)
Örök pesszimisták. Nehezen látják meg a jót és a lehetőséget.
Sok a depressziós. A "mizu?" kérdésre nagyon sokan a másikra öntik a lelki szemetes ládájukat, ami nem kevés esetben inkább egy szeméttelep mennyiségű sérelmet jelent.
Jól sportolnak, de sokszor ellenségek egymással.
Szinte mindenki dohányzik.
Nagyon nehéz a nyelvük.
Többféle WC-vel lehet találkozni: csobbanós, pottyantós, német típusú derék szögű... (amerikai utazó újságírót ez is meglepte)
A gyalogosokkal szemben agresszívak és szabálytalanok a közlekedésben résztvevők.
A pálinka, ami magyarok szerint gyógyszer, jó néhány külföldi szerint méreg.
Fura módon minden filmnek van szinkronizált változata és feliratos film nincs is a tv-ben.
Továbbiban [link] vagy simán culture-shock hungary a Google-ba.
Ehes orszagnak tartanak minket. Hungary are you hungry?
Szepek a magyar nok
Fogapolast nem kedveljuk
Egeszsegi ellatas, korhazak jok
Szemetesek az utcak
Felvagunk a bajainkkal
én le se írnám, hogy a civilizált országokban hogyan állnak hozzám, amint megtudják, hogy magyar vagyok. addig semmi gond, de ha ez kiderül, radikális stílusváltás következik, és kb egy kalap alá vesznek az albán, moldáv menekültekkel, leginkább lesajnálnak, és el se tudják hinni, hogy lehet ennyire sötéten élni.
Kimennek ám oda a hírek, nem kell őket hülyének nézni, abszolút képben vannak, még ha mindent meg is tesznek viktorék, hogy szépítsék a képet. az a helyzet, hogy ez nem így működik ...
emiatt nem nevezném sztereotípiáknak, ezek sajnos leginkább saját tapasztalataik, és amikor elkezdik nekem mesélni a storyjaikat, hát bizony leég a képemről a bőr, és sajnos nem tudom azt mondani egyikre se, hogy hamis infó lenne. Úgyh lesújtó a helyzet, itt nem sztereotípiákról beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!