Csak egy kérdés: Az emberek miért nem törődnek a saját életükkel?!
Tudod az én egyik legnagyobb elvem ez: Sose ítélj elsőre! Először ismerd meg, utána mondj róla bármit is.
És tartom is magam ehhez. Szóval nem mondom, nekem is vannak hibáim, de én sose ítélkezek és nem szólok bele a másik életébe. Nem ez az én "gerendám"...
Miért te mit csinálsz?
Saját magaddal foglalkozol vagy a többiekkel?
Na látod....
1# "Amúgy, mert irigy kis ***ögök, tudják, hogy ők nem tettek le annyit az asztalra, és ezzel akarják a kis lelki egyensúlytalanságukat kompenzálni."
...:D
Azért ez a dolog nem ilyen fekete-fehér...
Valóban vannak olyanok, akik átgondolatlanul mindenbe beleszólnak. Ők úgy érzik, jobban tudják a dolgokat vagy egyszerűen így nem unatkoznak.
De az éremnek van másik oldala is...
Rengeteg ember egyszerűen buta. Rengeteg embernél elég egyszerű okosabbnak lenni.
Pl. van egy ismerősöm, évek óta elég túlsúlyos. Mondtam neki, hogy fogynia kéne az egészsége érdekében. A válasz: Én ne szóljak bele a dolgába és fogadjam el így.
Oké, elfogadtam. Mostanra odáig jutott az illető, hogy éjszakánként befullad. Az illetőt ismerem nagyon jól, szimplán lusta volt sportolni és naponta több órát görnyedt a gép előtt. Ja, és én is fizetem az adómból az egészségügyi kezelését...
És mégis miért baj, ha valaki valamit elítél? Én elítélem mások rossz tulajdonságait, ahogy a sajátomat is. Ismerjem el, hogy jó dolog, hogy nem tanultam régebben eleget? Egyáltalán nem jó dolog. Nyugodtan ítéljen el érte bárki, igaza van.
És a dolog visszafele is él: Ha valamit mond egy barátom, beleszól a dolgomba, nem elhajtom, hanem meghallgatom. Valószínűleg nem véletlenül szól bele az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!