Valóban szórom a pénzt?
Nem keresek rosszul, de úgy érzem, egy halom pénzt költök.
A bevételem 1200€, ebböl 350€ a lakás, 250€ a bérlet, 200€ a kaja/net/telefon/satöbbi, marad 400€ ami az enyém.
Amugy színvonalasan élünk, családi házban (3,5 szoba, 75m2), szép környéken.
A megmaradó 400€ tisztán az enyém, de akárhányszor költök, mindig úgy érzem, csak kidobom az ablakon.
E havi vásárlásaim:
2 melltartó 13€ (darabja)
Kozmetikumok 12€ (hajpakolás, szájvíz, szempillaspirál)
Meg ma vettem még egy üveg üdítöt (0,80€), meg péksütit (1,40€), mert egész nap bent vagyok a városban.
Tehát máris elment 33€, és még csak hó eleje.
Tegnap kaptam +20€-t (szétdobtuk a borravalót), de így is úgy érzem, sokat költök.
Valóban jobban oda kéne figyelnem?
Ha nincs autód, meg hiteled, akkor ilyen pénzeknél nem érdemes nézni hogy mire mennyi megy. Neked egészen más mint nekem.
Én 110-ből élek egyedül saját házban, és még autót is tartok. Első a számla, utána a kaja, amiben nincsen liter számla kóla, hanem max 2-3 energiaital 1 hónapban, amúgy csak víz, főzésnél meg egyszerű legyen, de egészséges.
Ami marad a zsebben azt pedig beosztom benzinre, meg elrakom a kocsira, ha valami tönkremenne tudjam javítani.
Ez abszolút nem sok költés. De mire veszel bérletet, repülőre?
Nekem 35-40 km ingázás lenne 140 EUR, de nem veszek, mert megbízhatatlanok a vasutasok a szrájkjaikkal, meg autóval olcsóbban ott vagyok. Ha ekkora lakásért 350-et fizetsz mindennel, az nagyon jó. Én egy 40nm-es lyukért fizettem majdnem ennyit, nem is olyan nagy városban.
3-as, akkor valamit nagyon nem jól csinálsz, vagy nem jó tartományban voltál, én 2000ből összeszedtem 2 (igaz használt de olyan amit otthon nem engedhettem volna meg) autóra valót, majd 2400-ból egy szebb önrészt saját ingatlanhoz. Persze nem olyan jó magyarosan a legdrágább kutakon tankolok, itt úgysincs különbség, de sokan leragadtak a 90-es évek elejei magyaroszágon, és csak a drágát veszik, mert a Star-kút "biztos vizezi".
Meg itt a legolcsóbb virsli is ehetőbb mint otthon a drága. (szeintem viszik az ipari hulladékot keletre)
Ezek mellett még évi 2-szer nyaralni is megyünk, általában északra.
A sváccal nem tudom jól jártál-e, mert gondolom ott nem annyi az albérlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!