Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sokkolóan szórom a pénzt?

Sokkolóan szórom a pénzt?

Figyelt kérdés

Szegényen nőttem fel, majd külföldre költöztem, mára már két munkahelyen dolgozom. Szabadnapom nincsen, max szabad félnapjaim, mivel napi 8 órát dolgozom, ha az egyik helyen szabadságot adnak, megyek a másikra.

Sajnos én is beleestem abba a hibába, hogy rájöttem, milyen jó vásárolni. A korábbi havi 3 ezer helyett kb havi 20 ezer megy el (hó végére a bevételem, ha minden jól megy, Ft-ben 450 ezer + 168 ezer lesz. Persze nem mindig, csak most utólag fizetnek ki pár túlórát)

Kis lakásban élünk, a munkahelyem két sarokra van, tehát az alap megélhetés nem emészt fel sokat.

Sajnos ami megtetszik, és tudom, hogy ki fogom használni, azt megveszem, kerüljön 400Ft-be vagy 4000Ft-be.

Nincs kényszerem naponta a boltokat járni (meg időm se), csak ha tudatosul bennem, hogy ezt vagy azt szeretnék, megveszem.

Ez mennyire beteges?

21L

2015. júl. 3. 21:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a 618 ezres fizetésedből elköltesz minden hónapban 20 ezer forintot. Hát, ez konkrétan betegesen kevés.
2015. júl. 3. 21:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

nekem is ez a bajom

meg olyan dolgokat veszek ami nem is kéne de vágyok rá

viszont az is a bajom ha van pénzem és ülök a pénzen nem veszek semmit annak mi értelme?

2015. júl. 3. 21:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Semmi beteges nincs abban, hogy havi 20 ezret elköltesz, és olyan dolgokra, amit kihasználsz. Van jövedelmed, viszonyítás kérdése, hogy sok vagy kevés, de nem sok a havi 20 e.Ft.

Aki szegényen nőtt fel, annak soknak tűnik, hiszen kevéshez volt szokva, és ez belénk rögzült.

Még most is (nem vagyok már annyira fiatal) sajnálok egy cipőért mondjuk 20 e Ft-ot kifizetni, pedig már megtehetném.

Nyugodj meg, nem szórod a pénzt, és főleg nem sokkolóan!!! :)

2015. júl. 3. 21:52
 4/9 opened paradise ***** válasza:

Elsőnek igaza van,nyugodtan csapj néha a fizetésed seggére!

Azzal van baj,aki elfelejti kiélvezni a keresetét.

Ráadásul nincs is szabadnapod,bőven megérdemled.

2015. júl. 3. 22:52
 5/9 anonim ***** válasza:
Már bocsi ez nem sok amennyit költesz. De még mindig jobb mintha egész fizud odalenne. Gyűjtögess inkább tovább és így nem lesz gondod ha viszont valami drágábbat akarsz venni, vagy bármi történik az életedben lesz mihez nyúlnod.
2015. júl. 4. 00:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Nincs ebben semmi, több pénzből többet lehet költeni. :)

Régen én is volt, hogy hobbimra költöttem max 10-et egy hónapban ma akár 30* ennyit is, pénz azért arra is való hogy vásároljunk belőle, nem csak félretenni. :)

2015. júl. 4. 05:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez sem betegesebb mint kamu kérdéseket írni
2015. júl. 4. 09:37
 8/9 A kérdező kommentje:
Màr miért lenne kamu?
2015. júl. 4. 13:47
 9/9 anonim ***** válasza:

egyáltalán nem kamu a kérdés, csak megszoktad gyerekkorodban, hogy nem költesz sok pénzt

nálam is ez volt

sajnos a tetű féreg apám annyira anyagias, volt hogy ha a levegő pénzbe kerülne, inkább megfulladt volna

nem tudom az ilyen ember minek csinál gyereket

százezerszer hallottam hogy "majd megveszed ha megdolgoztál érte"

de sajnos nagyon belém égett a tudat, hogy szinte bűn pénzt költeni

ezért nem is nagyon szeretek

meg persze nincs is miből

2015. júl. 5. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!