Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért a jómódúakat okolják a...

Miért a jómódúakat okolják a sorsukért a szegények?

Figyelt kérdés

Most hagyjuk ki a politikusokat meg a felsöbb tízezret, akik tényleg befolyással vannak a dologra.

Én is szegényen nöttem fel, az egyetemen hiába volt ingyenes az oktatás, ha a szüleim ételre nem tudtak pénzt adni, diákmunkára meg nem vettek fel.

Nem volt szakmám, otthon nem lakhattam, kénytelen voltam külföldre menni. Ennek már egy éve, mostanra jól élünk.

Nincs autónk, jogsim se, nem járunk puccos helyekre és nincs Dior cipöm, de nem a külvilàgnak èlünk.

Egy 2 szintes családi házat bérlünk egy nyugodt környéken, akkor veszek ruhát, amikor szeretnék...egyedül utazgatni nem tudunk a kötött munkaidö miatt, csak ünnepekkor.

Semmit nem változtam, megvannak a régi ruháim is, nem lettem pazarló vagy felvágós, egyedül az önbizalmam stabilabb.

Erre sorra kapom mindenkitöl, akinek rosszabbul megy, hogy "Húzz haza a helyedre!" meg "Ez az ország nem neked való, 20 éves lánynak még az anyjáék mellett a helye", volt aki direkt egy fájó pontot kezdett piszkàlni, hogy eljöttem, így nincs diplomám. Ha otthon maradok sem lett volna, csak még tovább nyomorgok, itt viszont még lehet.

Söt, már idegenek is kötöttek belém itt az oldalon.

Miért fáj másoknak, ha valaki mert változtatni? Miért lesz jobb nekik attól, ha eggyel többen nyomorognak?

Miért vagyunk mi magyarok ilyenek?

2015. aug. 2. 11:02
 1/10 A kérdező kommentje:
A barátommal jöttem ki, a szüleim otthon élnek
2015. aug. 2. 11:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert könnyebb másokat piszkálni mint tenni magukért.
2015. aug. 2. 11:09
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Miért kell ilyenmagyarozni, te rasszista?
2015. aug. 2. 11:09
 4/10 A kérdező kommentje:

Mivel a magyar nem egy külön rassz, akkor sem lettem volna rasszista, ha az egész népet nekiállok szidni.

Tovàbbá, ugyanolyan magyar vagyok, mint te, szóval ez most nem helytàlló semmelyik szempontból.

2015. aug. 2. 11:13
 5/10 anonim ***** válasza:
43%

Mert irritálja őket, hogy a hozzád hasonlóak idejönnek dicsekedni, konkrét kérdésük meg nincs is.

Egyébként meg amíg vannak kiemelkedően gazdagok, addig mélyszegénység is lesz, talán ezért.

2015. aug. 2. 11:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Valoszinüleg nem bened van a probléma!Egyszerüen vannak ilyen emberek is na.
2015. aug. 2. 11:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Egy egész népet húztál le egy mondattal, mi ez, ha nem rasszizmus? Mérhetetlen ostobaság?
2015. aug. 2. 11:43
 8/10 A kérdező kommentje:
Még mindig népet, és nem rasszt, tehát sehogy sem rasszizmus
2015. aug. 2. 12:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Na itt van ilyenek vagytok ti is csak kötekedni tudtok...Te jo ég már megint ez megy.

Igy nehéz eljutni 1röl a 2öre ha nincsen tisztelet. :(

2015. aug. 2. 12:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen, ez abból az előítéletből táplálkozik, hogy aki vagyonos, az általában, lop, csal hazudik és úgy jut a pénzéhez, tehát hosszú éveken keresztül beszivárgott az emberek tudatába, hogy a gazdagot utálni kell.

És ha valakinek nincs pénze, egyszerűbb a másikat okolni.

Ha elmész az országból, a nemzet kötődésű emberek úgy érzik, hogy cserben hagytad a hazádat, mert a taníttatásodra ráköltött az állam egy csomó pénzt, aztán elmész innen dolgozni, ezzel megint csak kinek ártasz, hát nekünk. Szerintem ez a felfogás is benne van.

Azért ilyenek, mert sokáig szarban éltek, sokáig azt láttak, hogy aki gazdag az átver mindenkit. Ez lehet az egyik oka. Gondolom lehet sok más is, de azt most így nem tudom kitalálni...

2015. aug. 2. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!