Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A szegények körében miért...

A szegények körében miért státusz szimbólum a telefon?

Figyelt kérdés
Egy német autóipari gyárban dolgozok a soron az egyetem mellett és rengeteg sori munkás kezében látok vadiúj iphonet vagy samsungokat. Volt aki most szombaton már az új iphone 11 pro maxot mutogatta 580 000 forintba került, közben a hó végén meg már mindenkitől kér kölcsön mert nincs pénze ételre. A többiek is 300 ezres telefonokkal rohangálnak, évente görcsösen megveszik a legújabb modelleket, sokszor áruhitelre.
2019. szept. 22. 13:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Ők szegények ha 200+ fölött keresnek nettóban? Ők a középréteg.

Szeretnek villogni, megengedhetik maguknak és mivel nincs túl sok eszük így meg is veszik. Valamire el kell költeni a pénzt ők meg ezzel garantálják, hogy soha ne is legyen semmilyen megtakarításuk. (Nemzetgazdasági szempontból hasznosabbak, mint te aki mondjuk spórolsz meg befekteted a pénzed. Legalábbis rövid távon.)

2019. szept. 22. 14:00
 2/12 anonim ***** válasza:
26%

A műszaki cikkek minden rétegben státuszszimbólumok.

Láttál te már cégvezetőt nyomógombos telefonnal meg ezeréves PC-vel az irodájában? Naná, hogy nem. Nekik is minimum a legújabb almás telefonjuk meg laptopjuk van.

2019. szept. 22. 14:07
 3/12 anonim ***** válasza:
34%
Mindenkinél az. Én csak azért nem veszek vagyis áruhitelezek ilyenre mert nem értek hozzá, meg amúgy semmi elektronikai cucchoz nem értek, most egy régi huawei telefonon írok, azért használom ezt mert a tesóm mutatta meg még anno, hogy kell kezelni, nekem már az autóba a fedélzeti computer is sok, mázlimra jogsikra költök ez ami megment az adósságtól. és csak 22 vagyok.
2019. szept. 22. 14:22
 4/12 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem azért van, mert ez az a terület, ahol a szegény is pontosan ugyanazt kapja mint a gazdagok, leszámítva persze a tényleg übergazdag gyémántokkal kirakott vackokat amik már tényleg semmiről nem szólnak, csak arról, hogy milyen gazdag vagyok.

Mindamellett ez az a terület, ahol meg tudja magának magyarázni az ember, hogy neki ez mennyire kell, hiszen mennyire fontos funkciók, többlet van benne egy olcsóhoz képest. És 1-2 évente megkapja a technika csúcsát, lásd főleg Huawei és Samsung.

Illetve ez látszik, mindig ott van nálad, tudod mutogatni, és még nyomkodod is egész nap. Egy minőségi karóra is simán van 100-200 ezer, de határ a csillagos ég. Csak abban semmi funkció nincs így a másik sem irigykedni fog, csak tök hülyének nézni, hogy miért nem vettél inkább telefont. A többi tipikus státusz szimbólum mint autó, ház, nyaraló, külföldi utazások meg alapvetően nem fél milliótól, hanem 10-50-100 millióktól indulnak.

2019. szept. 22. 14:48
 5/12 anonim ***** válasza:
22%
Mitől státuszszimbólum valami, ami a legképzetlenebb munkásembernek is maximum két havi bére? És miért pont az iPhone lett a hiszti tárgya, ott a Vertu, miért nem azzal kínlódik mindenki, aki felvágós-összeesküvéselméleteket gyárt?
2019. szept. 22. 15:03
 6/12 A kérdező kommentje:

"Láttál te már cégvezetőt nyomógombos telefonnal"

Az összes főnökömnek 30 ezres telefonja van. A közvetlen főnökömnek konkrétan nyomógombos telefonja van

2019. szept. 22. 15:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az alacsonyan kêpzett emberek hamarabb elszórják a kevés pénzüket ami van, mint a képzettek a többet.

Nagyon kevés ember nem akar valami vagyontárggyal felvágni, nekem is úgy kell uralkodnom magamon, mert tényleg semmi értelme.

Nekik ez a státuszszimbólum, gyakorlatilag agymosta őket a fogyasztói társadalom.

2019. szept. 22. 15:11
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Talán azért, mert a tehetősebbek lenézik őket, ha olcsó telefonra telik nekik.
2019. szept. 22. 15:46
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb ember, aki nem vitte sokra az életben, és/vagy nem érzi magát semmiben kiemelkedőnek, különlegesnek, az megpróbálja a környezet elismerését anyagi sikerek (túl)reprezentálásával kicsikarni. Emellett sokan azt érzik, hogy ha követik a technika fejlődését a legfrissebb vívmányok beszerzésével, az őket is fent tartja a felszínen. Az hiszik, okostelefonok "eszével" kompenzálni tudják a saját együgyűségüket.

Én mobiltelefonokra fejlesztek 3D appokat, de négy éves telefont használok, nem érzem szükségét jobbnak. Csak akkor veszek újat, ha már nagyon úgy érzem, visszatartanak a hardver szabta határok. Jellemzően épp azok rohannak lihegve a legújabb csúcstelefonokért a boltba, akik semmit nem igényelnek azoknak a high-end képességeiből, nert csak Facebookra, Instagramra, e-mail -re, sms -re, telefonálásra, és Candy Crush szintű játékokra használják. Csak az a vicces, amikor az ilyenek sírnak, hogy nem lehet megélni 500e Ft -os fizetésből az országban...

2019. szept. 22. 16:03
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Rokonom cégtulaj, tesla, de csak azért mert nagyon megtetszett neki az autó formatervezése.

Emellett xiaomi telefonja van, de van nyomógombos céges is.

A felszínes emberek azok, akik hasonló dolgokkal mutatnak egy látszatot.

Látok arra is példákat, amit te mondasz, de annak szöges ellentétét is tapasztalom/tapasztaltam. 😄

2019. szept. 22. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!