A szegények körében miért státusz szimbólum a telefon?
Ők szegények ha 200+ fölött keresnek nettóban? Ők a középréteg.
Szeretnek villogni, megengedhetik maguknak és mivel nincs túl sok eszük így meg is veszik. Valamire el kell költeni a pénzt ők meg ezzel garantálják, hogy soha ne is legyen semmilyen megtakarításuk. (Nemzetgazdasági szempontból hasznosabbak, mint te aki mondjuk spórolsz meg befekteted a pénzed. Legalábbis rövid távon.)
A műszaki cikkek minden rétegben státuszszimbólumok.
Láttál te már cégvezetőt nyomógombos telefonnal meg ezeréves PC-vel az irodájában? Naná, hogy nem. Nekik is minimum a legújabb almás telefonjuk meg laptopjuk van.
Szerintem azért van, mert ez az a terület, ahol a szegény is pontosan ugyanazt kapja mint a gazdagok, leszámítva persze a tényleg übergazdag gyémántokkal kirakott vackokat amik már tényleg semmiről nem szólnak, csak arról, hogy milyen gazdag vagyok.
Mindamellett ez az a terület, ahol meg tudja magának magyarázni az ember, hogy neki ez mennyire kell, hiszen mennyire fontos funkciók, többlet van benne egy olcsóhoz képest. És 1-2 évente megkapja a technika csúcsát, lásd főleg Huawei és Samsung.
Illetve ez látszik, mindig ott van nálad, tudod mutogatni, és még nyomkodod is egész nap. Egy minőségi karóra is simán van 100-200 ezer, de határ a csillagos ég. Csak abban semmi funkció nincs így a másik sem irigykedni fog, csak tök hülyének nézni, hogy miért nem vettél inkább telefont. A többi tipikus státusz szimbólum mint autó, ház, nyaraló, külföldi utazások meg alapvetően nem fél milliótól, hanem 10-50-100 millióktól indulnak.
"Láttál te már cégvezetőt nyomógombos telefonnal"
Az összes főnökömnek 30 ezres telefonja van. A közvetlen főnökömnek konkrétan nyomógombos telefonja van
Sajnos az alacsonyan kêpzett emberek hamarabb elszórják a kevés pénzüket ami van, mint a képzettek a többet.
Nagyon kevés ember nem akar valami vagyontárggyal felvágni, nekem is úgy kell uralkodnom magamon, mert tényleg semmi értelme.
Nekik ez a státuszszimbólum, gyakorlatilag agymosta őket a fogyasztói társadalom.
A legtöbb ember, aki nem vitte sokra az életben, és/vagy nem érzi magát semmiben kiemelkedőnek, különlegesnek, az megpróbálja a környezet elismerését anyagi sikerek (túl)reprezentálásával kicsikarni. Emellett sokan azt érzik, hogy ha követik a technika fejlődését a legfrissebb vívmányok beszerzésével, az őket is fent tartja a felszínen. Az hiszik, okostelefonok "eszével" kompenzálni tudják a saját együgyűségüket.
Én mobiltelefonokra fejlesztek 3D appokat, de négy éves telefont használok, nem érzem szükségét jobbnak. Csak akkor veszek újat, ha már nagyon úgy érzem, visszatartanak a hardver szabta határok. Jellemzően épp azok rohannak lihegve a legújabb csúcstelefonokért a boltba, akik semmit nem igényelnek azoknak a high-end képességeiből, nert csak Facebookra, Instagramra, e-mail -re, sms -re, telefonálásra, és Candy Crush szintű játékokra használják. Csak az a vicces, amikor az ilyenek sírnak, hogy nem lehet megélni 500e Ft -os fizetésből az országban...
Rokonom cégtulaj, tesla, de csak azért mert nagyon megtetszett neki az autó formatervezése.
Emellett xiaomi telefonja van, de van nyomógombos céges is.
A felszínes emberek azok, akik hasonló dolgokkal mutatnak egy látszatot.
Látok arra is példákat, amit te mondasz, de annak szöges ellentétét is tapasztalom/tapasztaltam. 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!