Lehet látni a tekintetben értelmet?
Nem az arkifejezésben, a nézésben.
Anyukám is mondta, hogy értelmes a tekintetem, de én nem hittem el neki, mondván, hogy elfogult a saját gyermekével szemben. Ám többször történt, olyan, hogy ez beigazolódni látszott (mármint az, hogy értelmes a tekintetem). Volt, hogy tanárok mondták, hogy értelemes a tekintetem a többiekhez képest. Teljesen hétköznapi emberek meg tudják állpítani, hogy értelmes-e valakinek a tekintete? Gyerekes anyukák, tanárok mit gondolnak erről?Előre is köszönöm a válaszokat.
13/F
A szem a lélek tükre..
(Ami belül van azt sugárzod kifelé.)
Szerintem, igen meg lehet állapítani és ha jobban visszaemlékszel te is biztosan belátod, hogy meg lehet állapítani az értelmet valakinek a nézésében. Csak gondolj bele! Találkoztál már bizonyára olyannal akivel ha csak beszélgettél is láttad, hogy nem igazán fogja fel, hogy mit beszélsz (üvegesen néz vissza rád..) és van az érdeklődő tekintet.
+ Abból ahogy fogalmaztál és a kérdés amit feltettél, nekem lejön hogy értelmes lehetsz (- 'lehetsz' mert nem ismerlek személyesen) és hogy 'gondolkodó' vagy.
Ennyit tudtam hozzátenni.
(L 17)
Kérdező, az értelem és érzelem nem ugyanaz, de kapcsolódnak.
Az értelmes azt jelenti, hogy olvasott, intelligens, odafigyelő tekinteted van. Az érzelmek is látszanak, bár manapság az a divat, hogy elrejtsék őket és színészkedjelen az emberek, még a tekintetükkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!