Lehetséges az, hogy az emberek nagy része, hamarosan ráébredjen a rengeteg igazságtalanságra? Miért kaphatnak vállalkozók ingyenes támogatásokat, mások kárára?
Milyen alapon támogatják a vállalkozókat vissza nem térítendő pénzekkel?
Azokat az összegeket mind a többi ember adójából kapják ingyen!
Aztán ezért vállalja, hogy újabb kizsákmányoló állást ad néhány szerencsétlennek!
És így, még több haszonhoz jut, az erkölcstelen féreg!
De a legnagyobb féreg nem a kormányzat tagjai között keresendő esetleg?
Kedves kérdező!
Hiába pufogtatsz itt ezós közhelyeket, nem lesz igazad. Ne gondold, hogy Te bizony tudod a tutit, aki meg mást mond, az nincs képben. Amiket írtál, azok egy kisgyerek szintjét ütik meg. Lépj túl a személyes kis haragodon és próbálj meg komplettebben gondolkozni és tájékozódni.
"Lehetséges az, hogy az emberek nagy része, hamarosan ráébredjen a rengeteg igazságtalanságra?"
Rég ráébredt, csak nem tud mit tenni.
"Miért kaphatnak vállalkozók ingyenes támogatásokat, mások kárára?"
Ha adsz egy 100-ast, én egy év múlva adok vissza egy ezrest. Így érted már? Aztán azt visszaforgatom pl. az egészségügybe. Ez lenne az optimális eset, csak közbeszól a korrupció, mint mindenhol.
"De a legnagyobb féreg nem a kormányzat tagjai között keresendő esetleg?"
De. Ezt is rengetegen tudják.
És az ezós közhelyeket nyugodtan hagyd el. Értem én, hogy az ilyen mondatok után azt hiszed, hogy mondtál valami nagyot meg ad egy megerősítést önmagadnak, de hidd el, kívülről nézve ez komikus.
"Egyikőtök sem képes magasabb szinteken jelenleg gondolkodni. "
De. Hiába érzed úgy, hogy feltaláltad a spanyol viaszt, minden egyes kommentelő jobban képben volt a dologgal kapcsolatban, mint Te.
"Állam pedig nem létezik! Ezt jó lenne már mindenkinek megérteni! "
Ja, meg gravitáció sem.
"Az állam csak egy társadalmi eszme, semmi más."
Jé, akkor mégis létezik... Nem veszed észre, hogy saját magadnak mondasz ellent?
"Jelenleg nem arra használják, amire valóban kellene. Mögé tudnak bújni a politikus zsiványok! "
Így van. Ezt is tudják sokan.
"Közösségi tulajdonba kellene mindent venni és újraelosztást végrehajtani!
Innentől kezdve pedig egy élhetőbb társadalom lehetőségének a megteremtése indulhatna el...
Ez lesz a jövő, mert nincs más lehetőség!!"
De, van. A gazdagok még gazdagabbak lesznek, a szegények pedig még szegényebbek. Ez is egy lehetőség, még ha nem is szép.
"#4! Te szerencsétlen lelki szegény! "
A stílus maga az ember. Viccesnek tartom, amikor magáról valaki úgy gondolja, hogy egy naaagy szellemi színvonalat ért el és ilyet ír másnak.
"Ez a társadalom nem működik, hanem haldoklik!!
Csak még nem jutottál arra a szellemi fejlettségre, hogy ezt felfogd! "
Ez a társadalom működik, még ha nem is a legjobban. Nem attól fog működni, hogy Neked tetszik vagy nem. Az atomerőművek is működőképesek attól, hogy a zöldeknek vagy a természetnek nem tetszik.
"Jelenleg még.És a két kezemmel dolgozom meg mindenért, nem másokból élek, mint esetleg Te!!
Elvarázsoltad magad, mint a legtöbben a Föld nevű bolygón!
Mohó, embertelen, kivagyi lehetsz! "
Az ilyen primitív előítéletek sem szellemileg fejlett emberre vallanak. Elvarázsolt Te vagy.
"De majd egyszer a létezésed egy pontján érteni fogsz engem, ez biztos!
Egy kérdés merül csak fel: mikor?"
A kérdésedre a válasz: Rég megértett Téged minden hozzászóló, csak képes volt tovább is gondolkozni.
"#6! Igen, eljutottam arra a szellemi szintre, ha még ez "sérti" az önző énképed!"
Fogalmad sincs, milyen szellemi szintre jutottál. Nem, nem olyanra, amilyenre gondolsz. Attól mérföldekre vagy.
"#8!
Te mi alapján véled magadról, hogy "százas" vagy?
A hozzászólásod alapján esetleg, 10%-os lehetsz! :)
Remélem, nem értékeltelek túl. Ekkora hibát nem szabad nekem elkövetni. :D"
Őszintén: Hány éves vagy? Ilyen szöveget egy kisgyerek ír. Általános iskolás kor felett ez elég viccesen hat.
"A vállalkozók a dolgozók által megtermelt javakból tud adózni, a kizsákmányolás révén! "
Menj el egy gyárba és nézz körül. Aztán próbáld meg elképzelni, ahogy az egyik dolgozó megcsinálja az árú egyik részét, majd a másikat, amihez teljesen más szaktudás kell, ezek után lekönyveli a dolgot, megrendeli az árút majd beáll a másik műszakba...
Nem, a vállalkozó nem csak kizsákmányolás lévén tud adózni. Az más kérdés, hogy vannak ilyen vállalkozók. Amíg vannak rossz emberek, addig minden rendszerben lesz hiba, amit ember alkot. Az álom újraelosztásodban is lenne, hidd el. Semmi garancia nem lenne, hogy mindenki annyi javat kapna, amennyi ki lenne találva.
"Hihetetlen számomra, hogy ilyen korlátolt látásmódú emberek népesítik még mindig be ezt a bolygót!
Hihetetlen, hogy a 21. században még mindig a "gyepesek"
vannak többségben... "
Most az a baj, hogy nem értenek meg vagy az, hogy sokan vagytok?
"A század közepére jelentős szellemi fejlődésen kell minden embernek átesnie, mert akkor csak a nyomor és pusztulás vár a következő nemzedékre."
Egyetértek. Fejlődjünk hát. Mindkettőnknek van mit. De én legalább nem ülök a magas lovon.
"Az az ostobaság, hogy még csak hajszálnyi fogalmad sincs a valóság természetéről!
Egyszer érteni fogod, ez egészen biztos.
De addig igen sok tapasztalaton fogsz keresztül haladni!
Lesznek nagyon fájdalmasak is még..."
Na, az ilyen mondatok a legviccesebbek... Most írjam vissza, hogy majd egyszer megérted, amit írtam? És ettől igazam lesz, vagy mi?
"A korlátoltságod a tudatlanságoddal súrolja a végtelent!
Másképpen: amilyen hülye vagy, olyan messzire elmennél, soha nem érnél vissza!!
Végezetül, egy titkot elárulok neked: a Földi emberiség 90%-a nagyon fejletlen lény még!!!!!!"
Igazából amit és ahogy írtál ebben a 3 mondatban, magadról szól, csak észre sem veszed. Ez a szomorú.
A korlátoltság ott kezdődik, hogy mindenkiről azt hiszed, hogy téved, aki mást ír, mint Te.
A tudatlanság ott, hogy fogalmad sincs, miről beszélsz és mennyit tudsz, de ilyen magabiztos vagy.
Az amilyen hülye vagy mondat pedig ovis szint.
"a Földi emberiség 90%-a nagyon fejletlen lény még!!!!!!"
Így van! Ez pl. abból is látszik, hogy jó páran még helyesen írni sem tanulnak meg, de úgy gondolják, hogy a helyesírásnál komplettebb rendszereket bizony faaaantasztikusan átlátnak... Meg jó páran úgy érzik, hogy ha sok felkiáltójelet tesznek a mondatuk végére, akkor jobban igazuk van. Elárulok én is egy titkot: Nincs.
Na, éld ki magadból a dühöd és pontozz le nyugodtan.
Gyagyás vagy, öcsi! :)Ne vélj, hanem tapasztalj!
A valóságot...
Pont ilyen semmitmondó választ vártam. Gratulálok hozzá!
Komolyan azt hiszed, hogy ha kicsit is felvilágosult lennél, legyagyáznál bárkit is? Az értelmes gondolkodás egyik alapköve, hogy a másik helyzetét megérted, felméred a hátrányait, előnyeit és hasonlók. Nem az, hogy legyagyásozod, mert olyat írt, amit képtelen voltál felfogni.
Még az alapvető tiszteletet sem vagy képes megadni másnak. És tényleg azt hiszed, hogy az itteni hozzászólók felett állsz? Mégis miből gondolod ezt?
Nem véltem, hanem tapasztaltam. A valóságot. Mást igen nehéz lett volna, mivel nem egy képzeletbeli lény vagyok ám, mint az előítéleteid...
De az ezós szöveget elég jól bemagoltad. Végül is, ez is egy tudásszint...
És látom, sikerült kiélned a dühöd! :D Ez is sokat elmond ám rólad, még ha észre sem veszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!