Lehetséges az, hogy az emberek nagy része, hamarosan ráébredjen a rengeteg igazságtalanságra? Miért kaphatnak vállalkozók ingyenes támogatásokat, mások kárára?
Milyen alapon támogatják a vállalkozókat vissza nem térítendő pénzekkel?
Azokat az összegeket mind a többi ember adójából kapják ingyen!
Aztán ezért vállalja, hogy újabb kizsákmányoló állást ad néhány szerencsétlennek!
És így, még több haszonhoz jut, az erkölcstelen féreg!
De a legnagyobb féreg nem a kormányzat tagjai között keresendő esetleg?
az állam legnagyobb bevételez a vállalkozók adójából tevődik össze.
hiába ad ingyen pénzt, többszörösét szedi be rajtuk
és ennek tetejébe mindig a kínaiakkal haverkodunk, akik köztudott, hogy éhbérért dolgoztatnak és mi tárt karokkal hívjuk, várjuk a befektetőiket. nemhogy minimálbér alá fogunk menni, de lehet egy tál rizért fogunk lassan mi i dolgozni, MERT mindig van h*lye magyar, aki elvállalja.
A vállalkozók a dolgozók által megtermelt javakból tud adózni, a kizsákmányolás révén!
Hihetetlen számomra, hogy ilyen korlátolt látásmódú emberek népesítik még mindig be ezt a bolygót!
Hihetetlen, hogy a 21. században még mindig a "gyepesek"
vannak többségben...
A század közepére jelentős szellemi fejlődésen kell minden embernek átesnie, mert akkor csak a nyomor és pusztulás vár a következő nemzedékre.
Hagyjuk mar ezt a kizsakmanyolas dumat. Ostobasag.
Elmondok neked egy peldat, bar szerintem felesleges, mert csak ugyanazt hajtod egyfolytaban minden konkret ertelem nelkul.
Tegyuk fel hogy kitalalok egy termeket, amit szerintem el lehet adni a piacon. Gondolkodom, utanajarok, tervezgetek, es ugy dontok, csinalok egy vallalkozast. Van megtakaritott penzem, van ingatlanom mert mondjuk elotte 15 evig alkalmazottkent dolgoztam es sporoltam.
Kiberlek egy telephelyet, veszek nehany gepet, a bank ad ra hitelt. es persze keresek nehany alkalmazottat is, akik a gepeket kezelik. Megegyezunk a munkaberben, en annyit fizetek nekik amennyit egy betanitott munkas keres.
A ceg elkezd mukodni, de az elejen nem megy valami jol, en idegeskedem, nem alszom ejszaka, hetvegen is bent vagyok, a csaladom is megsinyli. A dolgozoim ekozben reggel 8tol delutan 4ig halal nyugodtan nyomkodjak a gombokat, nem izgulnak, nem stresszelnek, ho vegen szepen megkapjak a beruket, az en fejem folott viszont a banki hitel es a csod lebeg. Hiszen en kockaztatok.
Itt ketfele valik a sztori. Tegyuk fel hogy 2 ev utan egyszeruen csodbe megy a ceg. A bank viszi a gepeket meg a hazamat. A dolgozoim munkanelkuliek lesznek, ezen felul semmi egyeb kar nem eri oket. Akkor ki zsakmanyolt ki kicsodat? Nezetem senki nem zsakmanyolt ki senki senkit: en megvettem piaci aron a dolgozoim munkaerejet, es fizettem nekik a megallapodas szerint.
Vegyuk a masik esetet: ket ev mulva egesz jol kezd mukodni a ceg. Kitermeli a hitelt, van potencial a fejlodesre, ezert veszek tobb gepet, felveszek tobb dolgozot. Kozben napi 12 oraban, hetvegen is hajtom az uzletet, targyalok, tervezek, ellenorzok, gondolkodom folyamatosan, keresem az utakat, az uzleti lehetosegeket.
Mivel jol iranyitom a ceget, jo donteseket hozok, ezert sikerul mondjuk 10 ev alatt egy milliardos forgalmu vallalkozast felelpitenem, amelyik munkat ad tobb szaz embernek. Oket rendesen fizetem, amiben megegyeztunk megkapjak. Nyilvan en jobban elek mint ok, hiszen a ceg az enyem, a ceg kockazata is az enyem, ezert a haszna is az enyem. Fizetek jarulekokat, adokat, fizetem a dolgozoim, az allam is profital abbol hogy mukodik a cegem.
A vegere en gazdag leszek, de ezert dolgoztam napi 12 orat es hetvegen is, ezert kockaztattam, ezert stresszeltem, ezert voltam a csaladomtol tavol.
Erre te josz es azt mondod hogy en kizsakmanyoltam a dolgozot, mert az o munkajan gazdagodtam, de ez egy nagy hulyeseg, mert a dolgozo pusztan annyit tett ehhez hozza, hogy elvegezte az altalam kitalalt munkat az altalam biztositott gepeken, es az altalam kitalalt munkafolyamatokkal. O a hozzajarulasanak az erteket megkapta fizetesben. Az osszes tobbi ertekteremtest en csinaltam, mert mindent en talaltam ki, es szerveztem meg.
Ha sok ilyen vallalkozas mukodik, akkor a gazdasag porog, sok munkahely jon letre, sok adobevetel keletkezik. Az pedig mindenkinek jo.
Hat ezert baromsag az egesz kizsakmanyolas sztori.
(a fenti tortenet fiktiv, nem vagyok vallalkozo)
2-esnek, aki azt mondta, a multiknál jobbak a munkakörülmények:
attól függ, milyen multiról beszélsz. ha az irodákat fenntartó multikról, akkor lehet. mondjuk napi 2-3-4 ingyenes túlóra az is hozzátartozik.
ha viszont a gyárakról beszélsz, akkor rendesen el vagy tévedve. az embereket nem engedik betegszabadságra, megoldják kiskapukkal, hogy heti hét napot kelljen dolgozni, ebbe van, aki belehal, persze bizonyítani nem lehet... sajnos ismerem a helyzetet, a multik minden arcát, sok helyen dolgoztam.
"az embereket nem engedik betegszabadságra, megoldják kiskapukkal, hogy heti hét napot kelljen dolgozn"
Ilyet kizarolag magyar vallalkozasnal tapasztaltam, multinal nem.
"A vállalkozók a dolgozók által megtermelt javakból tud adózni, a kizsákmányolás révén! "
a vállalkozók akkor is adóznak ha pl nem termelt semmit, v nem adott el semmit
és hogy ilyen olcsó a munkaerő, arról sem a vállalkozó tehet, h*lye lenne 200 -at adni, ha 100-ért elvállalják...
ma 11:48
vidéken simán megteszik a multik az egyszerű gyári munkással.
#13!
Az az ostobaság, hogy még csak hajszálnyi fogalmad sincs a valóság természetéről!
Egyszer érteni fogod, ez egészen biztos.
De addig igen sok tapasztalaton fogsz keresztül haladni!
Lesznek nagyon fájdalmasak is még...
" még csak hajszálnyi fogalmad sincs a valóság természetéről! "
Aham, es akkor csodalkozol ha hulyenek neznek.
Jo tanacs:
"Aham, es akkor csodalkozol ha hulyenek neznek."
A korlátoltságod a tudatlanságoddal súrolja a végtelent!
Másképpen: amilyen hülye vagy, olyan messzire elmennél, soha nem érnél vissza!!
Végezetül, egy titkot elárulok neked: a Földi emberiség 90%-a nagyon fejletlen lény még!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!