Hogy szeretheti valaki a pálinka ízét, szinte tiszta szesz íze van?
Nincs tisztaszesz íze. Annak leginkább nincs is. Próbáld ki hogy a Zwack Vilmosra iszol almalét, vagy egy igazi falusi palánkszaggatóra. Esetleg nagyon kis mennyiségben kóstolj törkölyt, barackot, körtet. Meglátod, van zamata.
Persze ha az ember borítja befelé, akkor csak mar meg éget.
a mézes fütyülős ami szerintem úgy finom (de az nem is olyan igazi pálinka vagy igen?)
de a házipálinkától (szilva) hát én nem tudom annak nagyon rossz íze van :)
Nem működnek az ízlelőbimbóid túl, egész egyszerűen nem ittál még jó pálinkát. Ugyanúgy, ahogy az emberek 99%-a nem ivott még jó whiskey-t vagy igazi absintot, de a legtöbben még igazi jó bort vagy sört sem.
A jó pálinka elég ritka, a házipálinkák döntő többsége egész egyszerűen hibás, ennél fogva azt kóstolgatva soha nem tudhatja meg az ember, hoy milyen is egy jó pálinka. De a bolti pálinkák és pálinkautánzatok jó része is csak rossz viccnek jó, illetve annak, hogy pont azt gondolja valaki a pálinkáról, mint te most.
Vannak jó pálinkák, de nem olcsóak, kb 11 ezer forintos literártól kezdődnek, és 30 felett állnak meg (0,35l-es kiszerelésben leginkább.) És még ilyen áron sem garantált, hogy egy random pálinka a polcról levéve jó lesz, sőőőőt... Viszont ami jó, az nagyon jó. Teljesen más élmény, mint a gagyi pálinkaparódiák, olyanok, mintha nem egy tökmás italt inna az ember. Mondjuk azt is iszik. Szóval valahogy így lehet szeretni az ízét...
4-es, én is megérzem akár az ízén, akár a szagán, ha a tej, vagy a hús nem olyan friss, olyannyira, hogy sokan mérgelődnek is a családban, hogy hogy lehetek ilyen, ők semmit nem éreznek rajta. Úgyhogy elhiheted, hogy nem ezen múlik.
Csak azt kéne megérten, hogy nem minden ember ugyanolyan, mint te, nem mindenkinek ugyanaz az ízlése. Attól, hogy te valamit nem szeretsz, más még szeretheti.
3-as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!