Miért utálják sokan az okosabb embereket?
Tipikus irigység!
Ez az esetemben számtalanszor előjött. Középiskolában hivatalos IQ szintfelmérő tesztet írtunk, aznap amikor megkaptuk az eredményeket, kiosztásnál nem voltam bent a teremben és letették az asztalomra. Na néhány bunkó egyén, akik nem voltak tisztában azzal, hogy más levelét nem bontjuk fel, felbontották. Az osztály 90%-nak 95-105 közötti volt, nekem meg 136. Na utána hallgathattam 1 hétig, hogy a zseni leereszkedik a hozzájuk.
Másik eset szintén középiskola. Történelem felet, 2. világháború a téma. Kérdeztem, hogy honnan kezdjem el mondani, tanárom válaszolta hogy a kezdetektől. Én 1945. szeptember 2-ig, Japán kapitulációjáig ledaráltam. Kiderült, hogy csak 1942-ig vették, csak én 1 hétig hiányoztam az iskolából. Szintén én voltam a "gyökér".
Természetesen középiskolai osztálytársakkal sem tudtam értelmesen beszélni. Csak egy példa, bevezették az egykulcsos adórendszert és én hülye meg mertem kérdezni a többiek véleményét, hogy mit gondolnak róla. Természetesen én voltam a hülye, pedig csak a felháborodásukkal leplezték, hogy azt sem tudják miről van szó!
Középiskola után jött az egyetem, ott már érdemben lehetett kommunikálni a csoporttársakkal, utána meg a nagybetűs élet, ahol megbecsülik azt, ha valaki műveltebbek, tájékozottabbak, intelligensebbek a többinél
Egyszer egyik osztálytársam így nyilatkozott rólam. "Basszus az elején annyira utáltalak, mert sokkal okosabb vagy meg szebb".
Köszi...
Ez a lány, amúgy nagyon butácska, tipikusan a föld nem lapos kijelentésre is csak pislog a szép szempilláival, és ő mondta,hogy neki rossz érzés, mikor érzi, hogy valaki okosabb nála és, hogy ő nem tud mit csinálni,hogy nem ért meg dolgokat
Irigységből és "menőzésből".
Sajnos manapság egyre jobban terjed az általános-, és középiskolákban az a mentalitás, hogy az a menő, aki hülye mint a segg, aki nem tanul, akinek a magatartása maximum 3-as. Nekem is voltak ilyen osztálytársaim, de néha komolyan majomketrecben éreztem magam.
Volt olyan, aki általános 8. osztályában kijelentette, hogy egy fiúnak NEM LEHET 5-ös magatartása, mert hogy az hogy néz már ki, az lányos. Most az ilyentől nem lehet normális, ép kéz-láb magyarázatot vagy érvet várni, mert aki buta, annak magyarázhatod napestig. Szerencsére a gimnáziumos osztály nem volt ennyire gáz, de ott is voltak hasonló egyedek. Volt, aki kijelentette, hogy ő joggal annak szól be akinek akar, mert van érettségije.
Aki a tudása miatt cikiz valakit, az biztos, hogy irigységből teszi, vagy azért, hogy "bevágódjon a menőknél".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!