Mit tegyek, ha a külsöm miatt nem kapok munkát?
Szöke hosszú hajam van, mandula vágású kék szemem, telt ajkaim és babaarcom. Az alakom átlagos, hosszú lábak, széles csípö, keskeny derék, nagy mell (75D).
Takarítói és bolti eladói állásokra jelentkezem külföldön, mivel nincs diplomám még.
Ma voltam gyakorlaton, a fönöknöm megkérdezte, eredeti-e a mellem, mert egész szèp így az alakomhoz.
De nem vettek fel arra hivatkozva, túl lassan takarítottam, mikor összepakoltunk.
Minden eredeti rajtam, alig sminkelek, a körmöm se festem, és sportosan öltözök.
Ilyenkor mit lehet tenni?
21N
A 75D igenis nagynak számít.
6 nyleven beszélek, ebből 2 anyanyelvi szint, 1 felsőfok, 1 középfok és 2 társalgási szint.
Külföldön mindenhol van egy nap gyakorlat, mielőtt szerződtetnek.
Nem főnöknöm, hanem főnöknőm, tanulj meg olvasni.
De helyesírni azt nem tudsz, fogalmad sincs a mondat tagolásról, vesszőkről, nagybetűkről, szóval igazad van, nem is szövegértés, helyesírás.
És nincs az a normális főnök, aki anélkül felvenne, hogy lássa, mégis hogy dolgozol, mindegy, hogy WC pucoló akarsz lenni, vagy építészmérnök.
Szóval, képzelem, milyen körülmények közt dolgozhatsz.
"6 nyleven beszélek, ebből 2 anyanyelvi szint, 1 felsőfok, 1 középfok és 2 társalgási szint"
Ha nem kamu a kérdés meg az infók, akkor menj hostessnek vagy jelentkezz olyan boltba, pultba, ügyfélszolgálathoz stb., ahova dekoratív és nyelveket beszélő munkatársakra van szükség. Vannak ilyen helyek pl. plázákban, edzőtermekben, kifejezetten divatos cikkeket áruló boltokban, hotelekben stb.
Némi képzelőerővel el tudom hinni, hogy a sarki boltba nem vesznek föl egy bombázó cicababát takarítónak vagy pénztárosnőnek ugyanúgy, ahogy egy kigyúrt kommandós külsejű csávót sem vennének fel. Gyanakodva néznek rá, nem értik, mit keres itt, inkább elküldik - úgyis van ötszáz másik jelentkező, ezzel meg csak a baj lesz előbb-utóbb, gondolják.
Hostessként jó külsővel és nyelvtudással simán fogsz boldogulni.
Ha 6 nyelven beszélsz, szerinted jól nézel ki, és még okosnak is tartod magad, miért bolti eladó vagy takarítónő karriert kívánsz külföldön építeni?:-)
"és sportosan öltözök. " Szerinted hol a hiba ebben a szövegben?
Nézegess például olyan boltok környékén, ahol sportszereket, étrendkiegészítőket meg más hasonlókat árulnak. Az ilyen helyeken szinte kizárólag jó külsejű fiúk vagy lányok szoktak az eladók lenni.
A takarítást felejtsd el, én se takaríttatnék egy bombázóval. Eleve rád néznek, és azt gondolják, úgyis csak ideig-óráig leszel hajlandó ott maradni, amíg nem találsz jobb helyet.
Ha tényleg anyanyelvi vagy legalábbis felsőfokú szinten beszélsz valami nyelvet, taníthatnál is. Nem muszáj profinak lenni a nyelvtani fogalmakban, a legtöbb magyar nyelvtanuló inkább a beszélgetési gyakorlatokat igényli. Beszélgetsz valakivel egy órát angolul vagy németül, javítgatod a hibáit, kapsz 3 ezer forintot. Napi 2-3 ilyen óra, és meg tudsz élni.
A biztosítási jogviszony nyilván problémásabb, de arra nem érdemes rágörcsölni, havi 6 vagy 7 ezerből befizeted csekken az egészségbiztosítást, és el van intézve.
De - ha tudsz németül - kimehetsz bármilyen eladónak vagy pl. pincérnőnek Ausztriába vagy Németországba, ott sokkal több az álláslehetőség, és sokkal kevésbé foglalkoznak a munkaadók az alkalmazottak külsejével, életkorával meg más hasonlókkal.
Ha helyesírás miatt oltogatsz valakit, nem árt, ha te is ügyelsz rá:-)
Egyébként ha meg vagy győződve arról, hogy a külsőd a probléma, akkor egyszerűen csúfítsd el magad. 2 számmal nagyobb, ormótlan pulóver, konty, ronda szemüveg, bármelyik hipermarketben lehet kapni fillérekért. Ha már felvettek, és bedolgoztad magad, járhatsz normálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!