Nagyon sokat káromkodok, de leszeretnék róla szokni mivel már engem is zavar. Hogy tegyem ezt?
Több módszer is van erre.Például büntesd magad(negatív megerősítés):
-Mondjuk találj ki valamit büntetésképp,tehát ha mondassz egy csúnya szót,akkor mondjuk gugolj 5-öt.Vagy húzd meg a füled.--->Ezt én nem próbáltam,de előbb-utóbb lehet,hogy hatásos.Lassú folyamat ez mindenféleképpen.
Emellé,vagy ehelyett társulhat a sokkal kellemesebb,ám de jóval lassabb folyamat,a pozitív megerősítés:
-Ha nem mondassz mondjuk 10 mondatban egyetlen csúnya szót sem(EGYETLENT SEM),akkor vedd meg a kedvenc kajádat,édességedet,és jutalmazd meg magad egy falattal.Ezt lehet tic-taccal is játszani:DD
Harmadik és külön módszerként említeném a legdurvább,legdrasztikusabb módszert:FIgyelj oda,és egész egyszerűen ne káromkodj!Ezt nem kell sem jutalmazni,sem büntetni.
Nekem az utóbbi hatástalan volt.Egyébként a közeg az,ami hat az emberre.Ha körülötted is sokat káromkodnak,akkor te is könnyedén rászokhatsz.
Mazda az egy autómárka ! Mazdazanyádat.
A fának a szára, az ugye a fa szára.
A durva életbe ! Érted már !
Na szóval , valahogy úgy kell ezt csinálni, hogy be helyettesíted, más vicces szavakkal a durva és káromkodós szavakat.
Ez durva jó ! Próbáld ki !
Egy idő után , amikor betanulod és automatikussá válnak az új betanult kifejezések a trágár szavak helyett, még szimpatikusan vicces is lesz az új "káromkodásod".
Első jó dolgokat ír, de 2. szerinted nem fognak hülyének nézni az emberek, amikor elejti a telefonját és elkezd egy autómárkát emlegetni? :D
A kulturáltabb környezet szerintem a legjobb megoldás, bár a barátokat lecserélni nem biztos, hogy jó ötlet. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!