Emberek! Én 163-164 cm vagyok, és 47-48 kg. És most 12 éves vagyok. Én kövérnek számítok?
1.: Nem vagy kövér, egyáltalán nem!
2.: Mindenki lehet "hájas víziló" felnőttkorában, ha valaki egy csontkollekció, akkor is. S az ellen lehet tenni.
Igen. Kövérnek számítsz.
Te hájas disznó... -.-"
Nyugi, teljesen jó a súlyod, nagyon messze állsz a kövérségtől. És ha lenne is rajtad valaha is egy kis felesleg, az sem akkora tragédia. Ha nem szereted magad, akkor csontsoványan se fogod magad szeretni. Hidd el, én túl vagyok egy anorexián, nem kívánom ezt senkinek. Ha bármi zavar, inkább kezdj el egészségesen élni, és nem lesz semmi gond. Ha gondolod segítek ebben, írj nyugodtan :)
19l
Most miért kellett lepontozni? :( Pedig tényleg így van, kedves kérdező! :) (#4-es vagyok.)
Persze vannak betegségek, amik mellé súlyproblémák társulhatnak, de ha igyekszel egészséges maradni, nagyban csökkentheted ezeknek a kockázatát. Egyáltalán nem elítélendő, ha valaki már ennyi idősen is foglalkozik a testével, sőt nagyon helyesen teszi! Ezzel nem rosszra buzdítalak (anorexia nervosa, bulimia, exorexia), hanem épp ellenkezőleg. Ne a kilókat nézd, mert az izom nehezebb, mint a zsír, így tulajdonképp inkább a testzsírszázalék tudja a legjobban megmondani, hogy kövér vagy-e.
Szerintem kérj segítséget a suliban a tesi tanártól, ő valószínűleg elég jól tudja, hogy mire lenne szüksége a testednek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!