Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Alkoholista vagyok valaki...

Alkoholista vagyok valaki tanácsot adni? Többi lent!

Figyelt kérdés
mindenap iszok részegre, hiába megfogadom hogy nem iszok már azon kapom magam hogy kocsmába vagyok sörözök és fröccsözök valakinek van ötlete hogy mit csináljak hogy ne igyak? elvonora nem akarok menni,azon veszem észre magam hogy iszok.

2015. jún. 2. 07:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz elvonóra menni akkor csak az akaraterődre hagyatkozhatsz. Ne menj kocsmába, ne vegyél alkoholt. Tudom hogy ez nem egy nagy tanács, de ez a módja. Én is szoktam már le, bár nem piáról. Egyszer csak megszállt az erő és eldöntöttem hogy nem csinálom többet.
2015. jún. 2. 07:50
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Elvonó nélkül nem fog menni.
2015. jún. 2. 08:18
 3/10 anonim ***** válasza:
Azt szoktam csinálni hogy degeszre eszem magam annyira,hogy a pia már nem fér belém :)
2015. jún. 2. 08:20
 4/10 anonim ***** válasza:
Elvonó se megy akaraterő nélkül... Tölünk hiába kérsz segítséget, ezt neked kell legyőzni! Akaraterő! Ne menj kocsmába! Fokozatosan szokj le róla, vagy megnézheted magad később! Látom, mi lesz az alkeszokkal: lefelé a lejtőn. Először munka - , aztán család - , végül azon kapod magad, hogy télen kint alszol a szabad ég alatt... Gondold át ezeket, míg nem késő, aztán dönts, hogy mit akarsz!
2015. jún. 2. 08:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha elvonóra nem is akarsz menni, orvoshoz (addiktológushoz) mindenképp menj, mert nagyban megkönnyítik a végleges leszokást. Ismerősöm mondta, aki leszokott. De oda is csak akkor mehetsz ha józan vagy, különben nem tud veled mit csinálni (ezért volna az elvonókúra először).
2015. jún. 2. 08:45
 6/10 anonim ***** válasza:
Gondolom, rutinszerűen betérsz a kocsmába, tényleg szinte észre sem veszed. De ha észbe kapsz, akkor felkelsz, és otthagyod az egészet. Nem kötelező felhajtani, csak mert kikérted. És akkor legalább kevesebbet iszol. Persze nagyon el kell határozni a dolgot, és tudatosan csinálni. Vegyél ki szabit, maradj otthon, és ne igyál. Jönnek majd az elvonási tünetek, biztos szenvedni fogsz, nehéz lesz, de megéri. Mert ha valóban alkoholista vagy, azaz fizikai tünetei vannak, ha nem iszol, akkor ezáltal hatalmas teher fog lekerülni a válladról. Persze aki rászokott az alkoholra, az már alkoholista marad élete végéig, csak absztinens lehet. Soha ne azt nézd, hogy soha nem ihatsz már, mert az ijesztő! Mindig az aktuális napra vonatkozóan határozd el, hogy "ezen a napon nem fogok inni!".
2015. jún. 2. 11:11
 7/10 anonim ***** válasza:

gondolom, apukád ivott.

vannak pszichológiai technikák, amik eredményesek lehetnek, pl. tranzakcióanalízis.

ez kicsit furcsán hangozhat, de valamelyik szülőd, vagy mindkettő mondott olyasvalamit, amit a gyermeki agyad úgy értelmezett, hogy kötelező innod, mert azzal teszel nekik eleget. pl. anyukád mondhatta: "Te is úgy végzed, mint apád, minden nap részegen, a kocsmában." = Gyerek: "anyám azt kívánta, hogy minden nap részegedjek le a kocsmában."

Vagy: Anya: "csak a felnőttek isznak."

Gyerek: "be kell bizonyítanom, hogy felnőtt férfi vagyok = innom kell."

a gyerek agya parancsként, szó szerint értelmezi, amit a szülei mondanak, főleg, ha sokat mondják neki.

Igazából a benned élő szülőnek kell neked engedélyt adnia, hogy abbahagyd az ivást. ezt egy jó pszichológussal meg lehet oldani.

2015. jún. 2. 11:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Van az Anonim Alkoholisták klubja, sokat segíthet, nagyon megértőek, mivel mindenki átment a legrosszabb dolgokon is. Nem kell elmagyaráznod milyen amikor minden porcikád remeg, vagy hogy elvesztettél mindent az alkohol miatt. Van egy nagy könyvük (Big Book) amit érdemes elolvasni.
2015. jún. 2. 11:41
 9/10 A kérdező kommentje:
Ez a nagy alkoholizálás tavaly kezdödött nálam sajnos, nagy szerelmi bánat ért legelső szerelmem akinek életem adtam volna nem viszonozta az érzéseimet, most meg ott tartok, hogy már nem baj már nem is izgat ez a lány, csak már bele estem abba a körbe h anem iszok reszketek meg rosszul vagyok, most letudtam tenni ma nem ittam egésznap.
2015. jún. 3. 18:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha felismerted, hogy alkesz vagy, jó úton jársz. Most már csak makacsold meg magad, és CSAK AZÉRT SE!!! menj a kocsmába.
2015. jún. 4. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!