Lehet egy függőség olyan erős, hogy a halál sem elég ijesztő?
Ismerősöm apja most 55 éves, láncdohányos, és nemrég diagnosztizáltak nála gégerákot.
Könyörgött neki a felesége, a gyerekei, a rokonai, de nem hajlandó a cigarettát letenni, mert "neki ez jár, ennyi boldogsága hadd legyen".
Az orvos is kérdezte tőle, hogy nem akarja felnőni látni az unokáit? Mert ha nem hagyja abba a dohányzást, záros határidőn belül búcsúzhat a szeretteitől. Ismerősöm nem érti, hogyan lehet az apja ilyen szinten önző, hogy végignézi, hogy a család mennyire szenved miatta lelkileg, ő meg simán bagózik tovább.
És tovább dohányzik, nem tette le.
Létezik olyan, hogy egy függőség olyan erős, hogy a halál sem elég ijesztő? Vagy ilyen szinten akarat gyenge valaki?
Persze lehet ez alkohollal, cigivel, vagy mással.
Mit gondoltok?
Ez igaz. De a családja, a szerettei?
Ennyire függőséget tud okozni a cigaretta, hogy a család is csak másodlagos?
a függőséget van hogy csak más segítségével lehet legyőzni.
de első sorban az illetőtől függ. hogy akar e vagy sem.
és aki így fogja föl hogy neki ez jár, ennyi boldogsága hadd legyen.
annak a legnehezebb.mert ez elsősorban az agyban dölel.
"55 éves, már nem vár rá sok öröm az életében, mit érdekelje..."
Esetleg unokák? Azoknak a felnövése?
Nekem nem rokonom, én nem veszek neki semmit, csak kíváncsi vagyok, hogy mi vezethet rá arra egy embert, hogy az sem érdekli, hogy a szerettei könyörögnek meg sírnak neki, ennél nem értem, hogy lehet a cigaretta fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!