Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én látom úgy, hogy...

Csak én látom úgy, hogy egyesek egyáltalán nem értenek a gyerekneveléshez?

Figyelt kérdés
Pl ülök a buszon és egy órás az út. Az anyuka felszáll a négy éves gyerekével és a gyerek elkezd üvölteni, mert nem oda ültek, ahová ő szerette volna és elkezdett mindenkit ütni maga körül, főleg az anyját. És a nő meg nem szólna rá, csak annyit csinált, hogy lefogta. Én az anyja helyébe úgy a seggére csaptam volna! vagy fél óra múlva odament egy férfi és megmondta a nőnek, hogy szóljon rá a hülyegyerekre, mert ez a bömbölés már tűrhetetlen! Az anyuka természetesen vérig sértődött, de a gyerek érdekes medugult. Miért nemvelik ilyen szär elkényeztetettnek egyesek a saját gyerekeiket?

2015. máj. 26. 16:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ez az egész nagyon összetett probléma, de a legvalószínűbb az az lehet, mert őket sem nevelték a szüleik normálisan, így ők sem tudják, hogy hogy kell nevelni :P
2015. máj. 26. 16:33
 2/11 anonim ***** válasza:
Rácsapni a seggére? :) Inkább lekéne kötni a gyerek figyelmét, +ba még felszállás előtt elmagyarázni neki, hogy mit szabad, mit nem.
2015. máj. 26. 16:35
 3/11 A kérdező kommentje:
hát annyira agresszív, hogy máshogy szerintem nem tudnád neki elmagyarázni. Szerencsénk volt visszafelé is ugyanazzal a busszal jönni, akkor is botrány volt... komolyan elkezdi rugdosni a mellette lévő nőt, azért mert nem úgy történnek a dolgok, ahogy ő akarja... Az ilyet úgy megnevelném..
2015. máj. 26. 16:41
 4/11 anonim ***** válasza:
59%

Senki nem úgy születik, hogy ért hozzá. Szerintem a probléma az, hogy a mai világban a gyerek az isten és már eljutottunk odáig, hogy nevelni is bűn.

Rácsapni a fenekére? Lehet, hogy te így érzed, de a buszon ülők fele meg azért ítélte volna el az anyát, mert veri a gyerekét.

2015. máj. 26. 16:42
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

általában szeretethiányos gyerekek agresszívek, akiket hagynak sírni otthon.

ez a magatartás nem attól függ, hogy tanítják e kultúráltan viselkedni, vagy nem.

2015. máj. 26. 16:49
 6/11 A kérdező kommentje:
nem, mert ismerem őket, tipikusan az a gyerek, akit nagyon elkényeztetnek, megvesznek neki minden szart. Egyáltalán nem arról van szó, hogy veri a gyerekét, de ha egyszer fél órán keresztül ordít??
2015. máj. 26. 16:54
 7/11 A kérdező kommentje:

# 4

Igen, ezt látom én is. Egykéket nevelnek, akiket aztán rettenetesen elkényeztetnek.

2015. máj. 26. 16:55
 8/11 anonim ***** válasza:
61%
Agresszióra sosem jó agresszióval felelni. Azt akarod, hogy viselkedjen a gyerek, megütöd. Ő ebből azt fogja levonni, hogy ha valamit akar, neki is verekednie kell. Lehet, hogy az anyuka nyilvánosan nem üti meg a gyerekét, mégis valahol látja ezt a magatartást. Az, hogy el van kényeztetve egy gyerek, nem jelenti feltétlenül azt, hogy foglalkozva van vele. Ha "hülyegyerekként" kezeled, akkor úgy is fog viselkedni. Velünk édesanyám úgy beszélt mindig, mintha felnőttek lennénk. Megmagyarázta, hogy mit miért kell csinálni, s mit miért nem lehet, nem pedig "azért, mert azt mondtam". Nem is voltunk sosem problémás gyerekek, ahogy az én gyerekeim sem azok. Persze vannak szituációk, amikor kiakad egy gyerek, de senkit nem bántalmaz olyankor, hiszen őt sem bántották soha. Síró gyereket megütni legutolsó dolog a szememben!
2015. máj. 26. 17:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Rengetegen nem értenek hozzá.
2015. máj. 26. 17:46
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha megüti, akkor biztos lesz egy olyan gyagya utas, aki meg ráhívja a gyerekvédőket.

Szerintem jól csinálta... ha üvölt, akkor meg azért ítélik el, hogy miért beszél úgy a gyerekével, mint 1 kutyával. Lefogta = megfékezte, hogy ne legyen ön és közveszélyes.

Egyébként a hülyegyerekek nagy részénél hatásosabb, ha egy kigyúrt idegen jól beszól nekik, hogy "apofádat befogod". Jobban megijednek egy idegentől.

Én is ültem már buszon, mögém is ült egyszer rugdosódós gyerek... rugdosta az ülést, mert nem ott akart ülni, ahová az anyja engedte. A végén megelégeltem, beszóltam neki nyugodt hangnemben, hogy legyen olyan kedves, és ne rugdosson. Érdekes, hatott.

Sokszor meg van, akit rendesen nevelnek, mégis néha bekattan. A gyerekek ilyenek, mint 1 időzített bomba, a legnyugodtabból is kitörhet a hiszti. Nem biztos, hogy anyuka a hibás.

2015. máj. 26. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!